Danjuma dient Van Gaal van repliek met twee winnende goals

3 oktober 2021, 20:30

De carrière van Arnaut Danjuma Groeneveld zit enorm in de lift. Sinds zijn overgang naar Villarreal maakt hij grote indruk in Spanje en zondag heeft hij tegen Real Betis wederom de sterren van de hemel gespeeld. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd was hij met beide treffers de matchwinner. De Nederlander bewijst daarmee het ongelijk van Louis van Gaal, die hem niet selecteerde voor het Nederlands elftal.

De Europa League-winnaar van vorig jaar was in zeer slechte doen; het won slechts één van de laatste negen duels. Toch weet Danjuma in de eerste wedstrijden van het seizoen wel te overtuigen. Hij staat nu na vijf optredens op vier doelpunten. Villarreal was duidelijk de betere ploeg tegen Real Betis, maar het duurde een helft tot het dat ook kon omzetten in een voorsprong.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte Danjuma uiteindelijk de verlossende 1-0, op aangeven van Francis Coquelin. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en maakte de thuisploeg het meest aanspraak op de volgende treffer. Die kwam er uiteindelijk ook, want twintig minuten voor tijd was het wederom Danjuma die het net wist te vinden.

Hij maakte uiteindelijk niet de negentig minuten vol. Een minuut voor tijd kreeg hij een publiekswissel van de trainer. Door de broodnodige zege klimt Villarreal op naar de elfde plek in de Spaanse competitie en staat het nog één punt achter Real Betis. In de Champions League verloor het deze week diep in de blessuretijd van Manchester United, nadat het eerder al gelijkspeelde tegen Atalanta Bergamo.

Real Sociedad grijpt naast koppositie

Real Sociedad heeft zichzelf enorm veel pijn gedaan. In een weekend waarin FC Barcelona verloor van Atlético Madrid en ook Real Madrid ten onder ging, had Sociedad de koppositie kunnen grijpen in Spanje. Tegen Getafe kwam het echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor is het nu wel gedeeld koploper; Atlético, Real Sociedad en Real hebben allemaal zeventien punten. Sevilla kan op datzelfde puntenaantal komen zondagavond.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!