Kerk in Rusland binnen twintig minuten van held naar schlemiel

3 oktober 2021, 19:57

Gyrano Kerk ging zondagavond bij zijn nieuwe club door een rollercoaster aan emoties. De oud-Utrechter kende een moeizame start bij Lokomotiv Moskou, maar begon tegen Rostov in de basis en was al snel bij zijn eerste doelpunt in Russische dienst betrokken. Twintig minuten na zijn assist werd hij echter toch de schlemiel door de bal in eigen doel te werken. Net voor tijd moest zijn ploeg ook nog de 1-2 incasseren tegen de hekkensluiter, waardoor het koploper Zenit uit het oog verliest.

Kerk kwam deze zomer voor zes miljoen euro over van FC Utrecht. Hij startte met een basisplek, maar kwam in het vervolg vaker als invaller binnen de lijnen, dan dat hij aan de aftrap verscheen. In vijf wedstrijden tijd was het hem nog niet gelukt om belangrijk te zijn voor zijn nieuwe team, maar tegen Rostov had hij daar nog geen negen minuten voor nodig.

Op zijn assist was Konstantin Maradishvili verantwoordelijk voor de openingstreffer. Lokomotiv Moskou heeft de ambitie om bovenin mee te doen en dus moest er gewonnen worden van de hekkensluiter. Twintig minuten na zijn assist werkte Kerk de bal zeer ongelukkig in eigen doel, waardoor de stand weer gelijk was. Lokomotiv was licht de betere ploeg, maar Rostov ging er uiteindelijk toch met de drie punten vandoor. Dmitry Poloz, ooit nog scorend tegen Ajax, maakte een minuut voor tijd de 1-2.

Lees ook: Done deal: Kerk meteen in top drie duurste Utrecht-transfers ooit

Door het puntenverlies staat Lokomotiv momenteel op de vierde plaats in de Russische competitie. Het gat met koploper Zenit Sint Petersburg is echter wel nog altijd zes punten. Zenit verloor zeer verrassend van Sochi dit weekend, maar Kerk en consorten kunnen daar dus niet van profiteren. Zo heeft hij zijn eerste doelpunt en assist inmiddels te pakken, maar had hij dat zich van tevoren heel anders voorgesteld. Rostov verlaat door de zege de laatste plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen