Kostic doet Bayern München pijn en laat Bundesligaclubs juichen

3 oktober 2021, 19:41   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 20:06

Bayern München heeft averij opgelopen in de Bundesliga. De ploeg verloor in eigen huis verrassend van Eintracht Frankfürt. Dat terwijl de thuisploeg wel als eerste scoorde via Leon Goretzka. Lang konden Julian Nagelsmann en zijn spelers echter niet van de voorsprong genieten.

Na dertig minuten scoorde de middenvelder op aangeven van Robert Lewandowski, maar drie minuten later stond de gelijkmaker van verdediger Martin Hinteregger al op het scorebord. Lange tijd leek het in 1-1 te eindigen. Bayern München was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en nam doelman Kevin Trapp tien keer onder vuur. Dat terwijl collega Manuel Neuer slechts drie ballen op zich af zag komen.

Daarvan liet de international van Duitsland wel twee door. In minuut 83 zorgde Filip Kostic, die bij de gelijkmaker de assist verzorgde, voor de winnende treffer. Middenvelder Djibril Sow veroverde de bal op het middenveld en gaf hem meteen aan de voormalig speler van FC Groningen. Die twijfelde niet en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied voorbij Neuer, waardoor een stunt een feit was. Sam Lammers was vijf minuten daarvoor als invaller binnen de lijnen gekomen bij de uitploeg en mocht zo het feestje meevieren.

Het puntverlies van Der Rekordmeister zal vooral voor gejuich zorgen bij de achtervolgers. Na zeven wedstrijden heeft de ploeg zestien punten. Borussia Dortmund, SC Freiburg, Bayer Leverkusen en het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel en Wout Weghorst staan allemaal binnen drie punten van de regerend landskampioen. Het was voor Bayern de eerste thuisnederlaag sinds november 2019, toen thuis met 1-2 werd verloren van Bayer Leverkusen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!