Oud-Ajaxtarget haalt Frans landskampioen en Botman uit het slop

3 oktober 2021, 19:09

Na een dramatische start van de competitie heeft landskampioen Lille de smaak inmiddels aardig te pakken. Het won zondagavond voor de derde keer op rij en wéér was voormalig Ajax-target Jonathan David de grote man met twee doelpunten. Het boekte een zeer belangrijke 2-0 zege op concurrent Olympique Marseille en daardoor klimt het naar de achtste plaats.

In de eerste zes competitieduels, boekte Lille slechts één zege. Vorig seizoen was het de grote verrassing in Frankrijk door Paris Saint-Germain te onttronen als landskampioen. Dit seizoen ging het een stuk minder, maar door de individuele klasse van David, lijkt het er aardig bovenop te komen. Tegen Reims was hij verantwoordelijk voor een belangrijke treffer, Tegen Strasbourg maakte hij er twee (2-1 zege) en nu tegen Marseille dus weer twee.

Met Sven Botman in de basis hield Lille eindelijk weer eens de nul achterin. Dat was inmiddels alweer vier duels geleden, toen het 0-0 speelde tegen het Wolfsburg van Mark van Bommel in de Champions League. Marseille bleek nauwelijks bij machten om serieus gevaar te stichten en dat was mede dankzij een sterk optreden van Botman. Lille staat door de overwinning nu tien punten achter op PSG, dat eerder op zondag nog punten verloor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen