Feyenoord legt rode loper uit voor PSV na persoonlijke fouten

Feyenoord legt rode loper uit voor PSV na persoonlijke fouten

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 oktober 2021 – Feyenoord heeft de goede resultaten van de afgelopen weken in de Eredivisie en in Europa geen vervolg weten te geven op bezoek bij Vitesse. Door slordige fouten in de verdediging kreeg het twee doelpunten van Loïs Openda om de oren. Feyenoord zette er zelf maar een doelpunt tegenover. Zelfs na een krankzinnige slotfase met twee rode kaarten en in totaal vijftien minuten extra tijd lukte het Feyenoord niet om te scoren, waardoor het voor de tweede keer dit seizoen verliest (2-1).

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag (2-1) in de Conference League stond voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Normaliter een wedstrijd waar de Rotterdammers weleens punten laten liggen. Arne Slot voerde één wijziging door in de opstelling ten aanzien van afgelopen donderdag. Jens Toornstra was niet geheel okselfris en werd vervangen door Fredrik Aursnes. Het strijdplan bleef wel hetzelfde: druk zetten.

Dit gebeurde ook wel in de openingsfase, maar de Rotterdammers oogden af en toe niet wakker en grossierden in persoonlijke fouten. Slordig balverlies van Bryan Linssen leidde in de derde minuut al tot een enorme kans in voor Oussama Darfalou, maar de spits miste. Zijn collega, Openda, deed dat drie minuten later na een enorme fout van Marcos Senesi niet en schoot Vitesse op een 1-0 voorsprong.

Vitesse bleef wachten op fouten in de Rotterdamse opbouw, iets wat vaak gebeurde in de eerste helft. Met Maximilian Wittek kwam de thuisploeg er vaak uit. Ze vergaten alleen om wat zorgvuldiger met de kansen om te gaan. De eerste grote kans voor Feyenoord was daarentegen raak. Marcus Pedersen had een goede actie in huis, kapte Wittek uit en had vervolgens een goede voorzet in huis op Guus Til. De middenvelder bracht zijn ploeg na een half uur weer op gelijke hoogte met een knappe kopgoal.

Feyenoord groeide na de gelijkmaker wat meer in de wedstrijd en kon middels een vrije kopkans voor Linssen zelfs op voorsprong komen, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Het bleef in de eerste helft dan ook bij een 1-1 stand.

De tweede helft begon voor Feyenoord hetzelfde als de eerste helft. Lutsharel Geertruida, vervanger van Senesi na ruim twintig minuten spelen, timede helemaal verkeerd en gaf zo de kans aan Openda op de 2-1. 28 seconde na de aftrap scoorde Openda zijn tweede van de wedstrijd.

Feyenoord kon snel op gelijke hoogte komen, maar Luis Sinisterra liet dat na door over de bal heen te maaien. De wedstrijd kwam steeds dichter bij zijn einde en ondanks een paar mogelijkheden voor beide ploegen in de slotfase bleef de stand onveranderd. Een Houdine-act als tegen NEC zat er voor Feyenoord deze zondag niet in. Ook de tien minuten blessuretijd en rode kaarten voor Matus Bero en Thomas Buitink waren niet genoeg om op gelijke hoogte te komen en dus incasseert het voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag in de Eredivisie.

Door de nederlaag profiteert Feyenoord niet van de misstap eerder vandaag van Ajax en ziet zichzelf gepasseerd worden door FC Utrecht op de ranglijst. Samen met Ajax legt het dus de rode loper uit voor PSV, dat later op de avond de grote winnaar van dit weekend kan worden.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Jeroen Houwen 6, Eliazer Dasa 6, Danilho Doekhi 6.5, Riechedly Bazoer 7, Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 6.5 (95' Tomas Hajek -), Matus Bero 6, Yann Gboho 6.5 (90' Patrick Vroegh -), Sondre Tronstad 6, Loïs Openda 7.5 (95' Thomas Buitink -), Oussama Darfalou 6

Feyenoord: Justin Bijlow 5.5, Marcus Holmgren Pedersen 7, Gernot Trauner 7, Marcos Senesi 3.5 (25' Lutsharel Geertruida 5), Tyrell Malacia 5, Fredrik Aursnes 5.5 (68' Jens Toornstra 6), Guus Til 6.5, Orkun Kökcü 5.5, Alireza Jahanbakhsh 4.5, Bryan Linssen 5.5 (68' Cyriel Dessers 6), Luis Sinisterra 5.5

Man of the match: Loïs Openda
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd