Mogelijk matchfixing in beloftencompetitie: "Makkelijk te doen"

3 oktober 2021, 18:16   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 18:26

Meerdere wedstrijden in de beloftencompetitie zijn de afgelopen jaren gefixt. Dat vertelt een matchfixer aan de NOS. Hij stelt dat hij in 2019 vijf spelers van Jong RKC heeft omgekocht voor de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Jong Roda JC. De KNVB neemt de zaak uiterst serieus en wil dat de politie onderzoek doet.

De man uit Den Haag zou de spelers uit Waalwijk allemaal circa 1500 euro hebben gegeven, terwijl hij zelf tussen de twintig- en dertigduizend euro verdiende. De Hagenees was bevriend met een speler van de Limburgers, die zijn tegenstanders zou hebben benaderd om mee te werken. In ruil daarvoor kreeg de voetballer een gedeelte van de winst.

Singbet, een van de grootste Aziatische gokaanbieders, deed onderzoek naar de gokpatronen rond deze wedstrijd en stelt dat het 'zeer verdacht' is. 'Wij twijfelen aan de integriteit van deze wedstrijd. Het is volkomen onnatuurlijk onder normale omstandigheden dat de kans dat een team wint met ongeveer 16 procent toeneemt in 45 minuten zonder doelpunten of rode kaarten. Jong Roda ging van duidelijke outsider naar duidelijke favoriet om de wedstrijd te winnen', laat het bedrijf aan de NOS weten.

Secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB baalt van de zaak en wil dat het tot op de bodem uitgezocht wordt. "Die competitie is niet per se een heel hoge prestatieve competitie, maar wel een heel belangrijke competitie voor jongeren om zich te ontwikkelen. Het zijn vaak jonge spelers die nog geen hoge salarissen verdienen en makkelijk benaderbaar zijn. Hier is weinig publiek bij en weinig toezicht. Het is dus heel makkelijk om te doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen