Klaassen deelt compliment uit: ''FC Utrecht is geen FC Groningen"

3 oktober 2021, 17:24

Twee tegendoelpunten, twee keer puntverlies. Ajax beleefd een opvallend seizoen. De ploeg wint de meeste wedstrijden met twee vingers in de neus, maar FC Utrecht was zondagmiddag de baas in de Johan Cruijff ArenA. Davy Klaassen deelt een compliment uit aan de Domstedelingen na de 0-1 nederlaag.

"We speelden in een laag tempo, niet zoals de laatste weken, dat we maar bleven gaan. Dat was er niet vandaag", constateert de middenvelder voor de microfoon van ESPN. Klaassen zoekt het probleem niet alleen bij de eigen ploeg, maar wijst ook naar de tegenstander. "Ze deden het goed. Ze probeerden ons spel te ontregelen, maar het is geen FC Groningen. Utrecht wilde zelf ook nog wel wat. Ze hebben het gewoon heel goed gedaan."

Desondanks vindt Klaassen dat de Amsterdammers 'gewoon' hadden moeten winnen. "We kregen in het begin nog wel grote kansen, maar verder niet. We waren niet top vandaag. Het was niet goed genoeg", aldus de middenvelder, die op de bank begon. Na de vorige interlandperiode keerde hij terug met een blessure, waardoor Steven Berghuis zich mocht laten zien als aanvallende middenvelder. Hij deed dat zo goed, dat hij zijn plek ook tegen de Domstedelingen mocht behouden.

"Ik wil gewoon spelen, dat is duidelijk, denk ik. Maar Steven en het team doen het hartstikke goed. 'Ik wil het ook hartstikke goed doen. Steven is een hele goede speler en een hele goede jongen, maar iedereen wil spelen. Dus ik ook", besluit Klaassen, die zich deze week, net als Berghuis, weer mag melden bij het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen