Driepunter voor Tottenham Hotspur, Leicester City geeft zege weg

3 oktober 2021, 16:55

Tottenham Hotspur heeft de pijnlijke nederlaag in de derby tegen Arsenal weggespoeld. De Londenaren wonnen in eigen huis met 2-1 van Aston Villa. Het kwakkelende Leicester City mocht ruiken aan drie punten, maar pakte die uiteindelijk niet op bezoek bij Crystal Palace.

Tottenham Hotspur - Aston Villa 2-1

Zonder de geblesseerde Steven Bergwijn trad Tottenham in eigen huis aan tegen Aston Villa, waar Anwar El Ghazi de gehele wedstrijd op de bank bleef. Halverwege de eerste helft nam de gastheer een voorsprong via Pierre-Emile Højbjerg. Villa knokte zich echter terug en kwam via Ollie Watkins halverwege het tweede bedrijf op gelijke hoogte. De ongelukkige Matt Target kroonde zich onbedoeld tot matchwinner namens The Spurs. Hij werkte de bal twintig minuten voor tijd onbedoeld achter zijn eigen doelman.

Crystal Palace - Leicester City 2-2

Leicester leek op bezoek bij Palace eindelijk weer eens op weg naar een driepunter. Door doelpunten van Kelechi Iheanacho en Jamie Vardy stonden de bezoekers halverwege de wedstrijd namelijk op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na de thee ging het echter weer eens mis. De gastheer, aantredend zonder Jaïro Riedewald, kwam terug en pakte dankzij jongeling Michael Olise en ex-Leicester-speler Jeffrey Schlupp een puntje. Beide ploegen zijn door het gelijkspel terug te vinden aan de overkant van de middenmoot.

West Ham United - Brentford 1-2

Het verrassende Brentford boekte in extremis een knappe overwinning op bezoek bij West Ham United. De gasten kwamen al vroeg op 0-1 via Bryan Mbeumo en daar leek het lange tijd bij te blijven. Tien minuten voor tijd was Jarrod Bowen echter verantwoordelijk voor de gelijkmaker in het Olympisch Stadion. Een gelijkspel hing in de lucht, maar daar stak Yoane Wissa een stokje voor. Hij maakte in de vierde minuut van de blessuretijd alsnog de 1-2 namens Brentford, dat als debutant op de zevende plek van de Premier League staat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!