Bologna heeft Van Hooijdonk niet nodig om Lazio af te drogen

3 oktober 2021, 14:25

Bologna heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt in de Serie A. In het eigen Stadio Renato Dall'Ara werd Lazio met 3-0 over de knie gelegd. De Nederlanders hadden bij de gastheer geen rol en verschenen niet binnen de lijnen namens de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic.

In Bologna ontbraken Jerdy Schouten en Mitchell Dijks bij de wedstrijdselectie. Sydney van Hooijdonk was wel van de partij, maar bleef negentig minuten op de reservebank. De eerste helft was er een hoofdrol weggelegd voor basisdebutant Arthur Theate. De jonge Belg bleek een ware plaag voor Lazio.

Theate had slechts twintig minuten nodig om indruk te maken op de Italiaanse fans. Hij was bij de 1-0 van Musa Barrow verantwoordelijk voor de assist en bij de 2-0 waren de rollen omgedraaid. Na de thee maakte Aaron Hickey er op aangeven van Barrow zelfs nog 3-0 van en werd Lazio-verdediger Francesco Acerbi met rood van het veld gestuurd.

Door de overwinning staat Bologna op de negende plek in de Serie A. Het team van Mihajlovic heeft al elf punten verzameld en dat is net zoveel als Lazio. De club uit Rome verliest door de nederlaag de aansluiting met de top. Het verschil met koploper SSC Napoli is al zeven punten en de lijstaanvoerder heeft nog een duel tegoed.