'Vertrouwen spelersgroep in Koeman weg door media-optredens'

3 oktober 2021, 13:50   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 14:06

Hoewel FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta zaterdag publiekelijk zijn vertrouwen uitsprak in trainer Ronald Koeman, lijkt het draagvlak bij de Nederlander in de spelersgroep al lang en breed weg.

Dat meldt de Spaanse krant AS althans. De media-optredens van Koeman zouden daaraan ten grondslag liggen. De opmerking van de coach dat FC Barcelona 'een mirakel' nodig zou hebben om de Champions League te winnen, zou bijvoorbeeld in het verkeerde keelgat zijn geschoten bij de spelersgroep. Onder andere Sergio Busquets, Gerard Piqué en Jordi Alba distantieerden zich al in de media van die uitspraken.

Ook Koemans woorden na de verliespartij tegen Atlético Madrid (2-0) van zaterdag, zouden voor irritatie binnen de selectie hebben gezorgd. Zo schrijft de krant dat enkele spelers zich flink hebben geërgerd aan de opmerking van Koeman aan het adres van jongeling Nico González, die bij het openingsdoelpunt van de thuisploeg onzeker overkwam. Het negentienjarige talent liet doelpuntenmaker Thomas Lemar vrij weglopen. De krant meldt dat 'een zwaargewicht' door de spelersgroep is aangewezen om González steun te bieden tijdens de terugreis naar Catalonië.

AS stelt dat duidelijk is dat Koeman moeite heeft om de jonge talenten binnen de selectie op de juiste manier te 'managen' en te coachen. Naast de ergernissen binnen de selectie om de uitspraken van Koeman, zouden veel spelers ook hun vraagtekens zetten bij enkele tactische keuzes van de coach. Waaronder het feit dat er niet wordt getraind op de beoogde speelstijl in aanloop naar cruciale wedstrijden.

Lees ook: Spaanse krant over Memphis: 'Leeuw verandert in een poesje'

Het lijkt er door de woorden van Laporta echter op dat Koeman vooralsnog niet hoeft te vrezen voor een vertrek uit Camp Nou. De beleidsbepaler van FC Barcelona zei dat de oud-bondscoach van het Nederlands Elftal 'een bepaale marga van vertrouwen verdient.' Omdat hij een man van de club is en in een moeilijke periode aan het roer is gekomen. Toch zal Koeman snel resultaten moeten gaan boeken met zijn droomclub: in LaLiga staan de Catalanen op een teleurstellende negende plaats en ook Champions League-uitschakeling dreigt na het midweekse verlies tegen Benfica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen