Flick moest Götze teleurstellen: "Heb een overschot aan spelers"

3 oktober 2021, 11:20

Mario Götze lijkt voorlopig nog niet te hoeven rekenen op een plekje in de nationale selectie van Duitsland. De middenvelder doet het steeds beter bij PSV, maar bondscoach Hansi Flick heeft hem niet nodig bij Die Mannschaft. De oefenmeester gaf ook tekst en uitleg bij die beslissing.

"Hij heeft kwaliteiten die we nodig hebben, want hij is sterk rond het strafschopgebied van de tegenstander", aldus Flick over de PSV'er in een interview met Kicker. "Maar op zijn positie hebben wij nou eenmaal veel kwaliteit. Je zou kunnen zeggen dat ik daar een overschot aan spelers heb."

Ook Philipp Max ontbreekt in de selectie van Flick. "We zijn op alle posities erg goed bezet en ik ben overtuigd van de kwaliteiten van mijn spelers. Daarnaast kunnen we iedere speler op meerdere posities inzetten. We moeten alleen nog beter gaan samen spelen en op een betere manier met elkaar samenwerken."

Voor Götze blijft de teller wat interlands betreft op 63 staan. Zijn laatste wedstrijd in het shirt van Duitsland speelde de PSV'er in 2017. Duitsland speelt zonder Götze en Max in de WK-kwalificatie tegen Roemenië, Noord-Macedonië en Liechtenstein. De Duitsers staan na zes duels met vijftien punten op de eerste plek in groep J.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen