Ultee hard voor kwakkelend Fortuna: "Niet rijp voor de Eredivisie"

3 oktober 2021, 10:50

Sjors Ultee zag zijn Fortuna Sittard zaterdagavond in eigen huis met 1-3 verliezen van NEC Nijmegen. De oefenmeester was na afloop duidelijk over het seizoen van zijn ploeg. Volgens Ultee wordt het voor Fortuna een hels karwei om zich te handhaven in de Eredivisie.

"Ik denk dat de mensen dat nu wel geloven", sprak Ultee na het treffen met NEC voor de camera van ESPN. "Tegelijkertijd weten we ook dat het veel scheelt als Flemming, Semedo en Tirpan terug komen. De jongens die er nu staan, hebben hard gewerkt en hebben nog de tijd nodig. Het zijn talentvolle spelers, maar ze moeten nog rijpen en wennen aan het niveau van de Eredivisie."

Ultee heeft nu twee weken om de boel op te richten. "De komende interlandperiode is heel belangrijk. Er zijn spelers die bijna fit zijn, maar toch nog niet fit genoeg. Dat zijn vooral spelers die vorig jaar dragend waren. Als je die spelers mist, is de Eredivisie een heel hoog niveau. Dat bepaalt ons aantal punten nu. Ons spel kun je naïef, kinderlijk of zelfs niet rijp voor de Eredivisie noemen."

Fortuna heeft na de zeperd tegen NEC vijf punten uit zeven wedstrijden. Het verschil met hekkensluiter PEC Zwolle is nog wel vier punten, maar dat zal tot weinig tevredenheid leiden in Sittard. Over een kleine twee weken staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de ploeg van Ultee. Op zaterdag 16 oktober (21.00 uur) komt promovendus SC Cambuur namelijk op bezoek in Limburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen