'Italianen willen Van de Beek verlossen van United'

3 oktober 2021, 09:35

Donny van de Beek lijkt tijdens de aanstaande transferperiode de deur van Old Trafford achter zich dicht te gaan trekken. De middenvelder hoopte dit seizoen meer speelminuten te krijgen, maar heeft opnieuw een bijrol bij Manchester United. De oplossing ligt waarschijnlijk in de Serie A.

Volgens onder meer Calciomercato en Football Italia zien AC Milan en Juventus het namelijk wel zitten om Van de Beek naar Italië te halen. Beide topclubs zouden hem in eerste instantie voor een half jaar willen huren van United. Een optie tot koop lijkt ook een bespreekbaar. Van de Beek heeft op Old Trafford een contract tot medio 2025.

De 24-jarige Van de Beek leek afgelopen zomer al afscheid te nemen van United. Hij besloot echter toch te blijven om onder manager Ole Gunnar Solskjær voor een nieuwe kans te gaan. Dit seizoen staat de teller wat officiële wedstrijden betreft pas op drie. Met de reusachtige concurrentie op het middenveld lijkt veel speeltijd onwaarschijnlijk.

United zal zelf ook met de situatie van Van de Beek in de maag zitten. De Engelse grootmacht nam hij in de zomer van 2020 namelijk voor een kleine veertig miljoen euro van Ajax. United zal dus een verlies moeten incasseren, al zal de club dat waar mogelijk willen beperken. Het is echter de vraag hoe ver Milan en Juve daarin mee willen gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen