NEC'ers richten zich op derby: "Daarom gaat Vitesse eraan"

3 oktober 2021, 08:40   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 08:54

NEC Nijmegen zegevierde zaterdagavond met 1-3 op bezoek bij Fortuna Sittard en staat er uitstekend voor in de Eredivisie. De ploeg van trainer Rogier Meijer pakte al elf punten en is terug te vinden in de middenmoot. Jonathan Okita en Souffian El Karouani azen nu op een overwinning tegen aarstrivaal Vitesse.

Over precies twee weken komt Vitesse op bezoek in De Goffert en beide spelers kennen het belang van die wedstrijd. "We gaan winnen tegen Vitesse", aldus Okita in gesprek met Omroep Gelderland. "Dat wordt mijn eerste derby. Het is thuis, dus we gaan het laten zien voor ons eigen publiek. Daarom gaat Vitesse eraan. We zijn in vorm, daarom hebben we nu ook drie punten gepakt."

Okita was dit seizoen al goed voor drie doelpunten vier assists. Daarmee is hij een erg belangrijke schakel binnen het team van Meijer. De aanvaller weet wat zijn trainer van hem verwacht. "We draaien lekker. Dit was een mooie avond, het hele team heeft er echt voor gewerkt. Voor mezelf ging het top met een doelpunt en twee assists. Ik zocht constant de diepte en bewoog veel, zoals de trainer dat van mij vraagt."

"Wij gaan er alles aan doen om op zondag 17 oktober van Vitesse te winnen en het publiek een leuke wedstrijd te geven", voegde Marokkaans international El Karouani in gesprek met hetzelfde medium toe aan zijn ploeggenoot. "NEC is echt een eredivisieclub. En dan hebben we eigenlijk nog zes punten laten liggen. De club leeft. Dat hebben we vorig jaar bereikt en dat trekken wij nu door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen