Suárez neemt gewenste wraak op Koeman en velt Barcelona

2 oktober 2021, 22:54   Bijgewerkt: 2 oktober 2021, 23:10

FC Barcelona heeft in de topper tegen Atlético Madrid niet kunnen stunten. De geschorste trainer Ronald Koeman zag vanaf de tribune hoe zijn ploeg met 2-0 onderuit ging. Uitgerekend Luis Suárez nam met een goal en een assist zijn gewilde wraak op zijn oude trainer, terwijl Thomas Lemar met dezelfde statistieken de andere grote uitblinker was. 

Op papier was de wedstrijd tussen Atlético en FC Barcelona natuurlijk sowieso al een fantastische kraker, maar zaterdagavond stond er nog meer op het spel. Voor Ronald Koeman - die zelf nog altijd geschorst was en dus vanaf de tribune toekeek - was een zege op de Madrilenen na hectische weken zeer welkom. Verrassend genoeg liet president Joan Laporta eerder op de dag al weten dat het bestuur ongeacht het resultaat vertrouwen in de trainer bleef houden, maar om ook de druk van de buitenwereld van zich af te houden, had Koeman betere resultaten nodig. 

Lees ook: Verrassende wending: Laporta spreekt vertrouwen uit in Koeman

Ook aan de kant van Atlético was de wil om te winnen uiteraard aanwezig, in het bijzonder bij Luis Suárez. De manier waarop hij bij FC Barcelona moest vertrekken zit nog altijd diep bij de Uruguayaan, zo liet hij deze week merken. "Koeman behandelde me minachtend, alsof ik een jongen van 15 jaar oud was", voerde hij de spanningen in aanloop naar de wedstrijd nog maar eens op. Suárez kreeg vervolgens ook de kans om voor zijn revanche te gaan, want hij begon in de basis. Dat gold niet voor de andere voormalig Barça-speler Antoine Griezmann, die Joao Felix naast Suárez zag starten. 

Kort erna kreeg Atlético een vrijwel identieke kans, met dit keer Felix die de bal aan Suárez meegaf. Dit keer werd het niet afgemaakt: Suárez schoot naast. Overigens was dit ook de fase waarin Barcelona wat mogelijkheden begon te krijgen. Dat gebeurde eerst al via Philippe Coutinho, die een afvallende bal maar net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Vervolgens was het Frenkie de Jong die zijn voet net niet tegen een kopbal van Memphis aan kreeg. 

En dus was het niet Barça, maar Atlético dat ook voor het tweede doelpunt van de wedstrijd zorgde. Dit keer was Lemar niet de afmaker, maar de man die de aanval opzette. Dit begon op zijn eigen helft, van waar hij aan de linkerflank een één-twee aanging, opkwam en de bal vervolgens knap bij de volledig vrij staande Suárez kreeg. De spits had zijn assist al te pakken, maar nam nu de ultieme wraak door zelf de score te verdubbelen. Dit deed hij door zijn schot even uit te stellen, daarmee Marc-André ter Stegen aan het twijfelen te brengen en vervolgens af te maken.

Barça ging verder op zoek, maar zonder succes. Ook het inbrengen van spelers als Ansu Fati en Luuk de Jong kon het verschil niet maken, terwijl Man of the Match Suárez aan de andere kant plaatsmaakte voor Griezmann. Het zou allemaal niet meer tot spektakel leiden. Atlético was in deze topper met 2-0 te sterk en staat zo voor even weer in punten gelijk met stadgenoot Real, dat morgen nog in actie komt tegen Espanyol. Barcelona lijdt de eerste competitienederlaag van het seizoen en zakt naar plek negen, al weten we inmiddels dat dat volgens Laporta geen directe gevolgen heeft voor Koeman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen