Heracles roept superreeks Willem II halt toe

2 oktober 2021, 22:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan de lange ongeslagen serie van Willem II is zaterdagavond in Almelo een einde gekomen. De Tilburgers knokten zich nog terug van een 2-0 achterstand bij het plaatselijke Heracles, maar diep in blessuretijd bezorgde Ismail Azzoui zijn team toch nog de zege: 3-2. Het is de derde thuisoverwinning op rij voor Heracles, dat zich daardoor het linker rijtje in werkt. Voor Willem II is het de tweede nederlaag van het seizoen.

Tot vanavond was Willem II al zes wedstrijden ongeslagen. Het verloor op de openingsspeeldag met 0-4 van Feyenoord, maar daarna reeg het de zeges aaneen. Alleen NEC kon het team van Fred Grim tussendoor op een gelijkspel houden. De volgende opponent voor Willem II was nummer elf Heracles, dat in eigen huis zes van de zeven punten had binnengehaald en vorig seizoen voor de elfde keer in zestien onderlinge duels had gewonnen van Willem II.

Na die kansen verstreek veel tijd voordat Wellenreuther echt weer wat te doen kreeg. Vlak voor de pauze stond hij voor een loodzware opgave. Ulrik Jenssen veroorzaakte een penalty door Kaj Sierhuis te vloeren en zo kreeg Wellenreuther de taak om de strafschop van Rai Vloet te keren. Dat lukte hem niet, Vloet schoot onberispelijk raak: 1-0. Dat was ook de ruststand, waarmee de ongeslagen status van Willem II een beetje in gevaar kwam.

Meteen na rust had Heracles de reeks van Willem II echt aan het wankelen kunnen brengen. Binnen de minuut prikte Vloet de bal op de paal en knalde Burgzorg de rebound naast. Gelukkig voor Heracles duurde het niet lang voordat de 2-0 alsnog viel. Het centrale duo van Willem II liet zich te makkelijk aftroeven, zo vond ook arbiter Rob Dieperink, en Burgzorg profiteerde. Hij verschalkte Wellenreuther met een schijnbeweging, waarna de linksbuiten de bal in het lege doel schoof.

Willem II had de geest dus weer gevonden en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Daar mocht het Heracles ook dankbaar voor zijn, want de club uit Almelo had via Vloet nog een enorme kans op de 3-1 gemist. Het was Svensson die de 2-2 op zijn naam zette: de invaller plaatste de bal keurig in de uiterste hoek, buiten het bereik van Blaswich. Zo was Willem II weer helemaal terug en kon het de superserie opnieuw gaan verlengen.

Het zag er naar uit dat dat ging gebeuren, totdat de laatste minuut van de blessuretijd aanbrak. Invaller Azzaoui controleerde een voorzet van Noah Fadiga, keek en haalde vernietigend uit voor de 3-2. Heracles greep op die manier toch nog de zege, waar het publiek na de 2-0 van Burgzorg ook rekening mee had gehouden. Het klimt daardoor richting het linker rijtje, en Willem II blijft bovenin in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6.5, Noah Fadiga 6.5, Marco Rente 6.5, Mats Knoester 6.5 (84. Mateo Les -), Giacomo Quagliata 6, Luca de la Torre 6.5, Lucas Schoofs 5 (68. Orestis Kiomourtzoglu 5), Bilal Basaçikoglu 5 (68. Ismail Azzaoui 7), Rai Vloet 6, Delano Burgzorg 6.5 (78. Nikolai Laursen -), Kaj Sierhuis 5.5 (78. Sinan Bakis -).

Willem II: Timon Wellenreuther 5, Leeroy Owusu 5, Emil Bergström 4.5, Ulrik Jenssen 3.5, Derrick Köhn - (15. Max Svensson 7), Dries Saddiki 5, Pol Llonch 5, Görkem Saglam 5 (60. Ringo Meerveld 4), Ché Nunnely 4.5 (84. John Yeboah -), Kwasi Wriedt 5 (60. Argyris Kampetsis 5.5), Mats Köhlert 6 (84. Miquel Nelom -).

Man of the match: Ismail Azzaoui

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen