Van Bommel bijt van zich af: "Het kan niet van nul naar honderd"

2 oktober 2021, 21:41

Mark van Bommel kende met zijn nieuwe club VfL Wolfsburg een goede seizoensstart, maar wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen. Op de persconferentie na afloop van de verloren wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach kreeg de trainer de vraag waar dat aan lag, waarop hij van zich af beet.

"Ik ben nieuw bij deze club", begon Van Bommel na de 1-3 nederlaag. "Het is niet zo makkelijk als dat er een nieuwe trainer komt met een ander idee en dat dat gelijk werkt. We hebben wedstrijden gewonnen, maar in de voorbereiding heb ik ook andere dingen gezien. Als je een team op een bepaalde idee wil laten spelen, goed wil laten spelen, constant wil laten spelen... Dat kan niet zomaar van nul naar honderd. Dat gaat langzaam."

De kritiek klonk onder meer dat de ploeg te weinig scoort. "Natuurlijk moeten we meer scoren. De kansen krijgen we. Bijvoorbeeld tegen Bochum. Daar hadden we eigenlijk 4-0, 5-0, 6-0, 7-0 moeten maken, maar we wonnen maar met 1-0. Je moet elke wedstrijd kijken naar hoe het is gelopen. Waarom heb je maar één keer gescoord en hoeveel uitgespeelde kansen heb je gehad? Het klopt dat het er meer moeten zijn, maar in de Bundesliga hebben we tot nu toe wel in elke wedstrijd gescoord."

Van Bommel begon goed aan zijn eerste Bundesligaseizoen als trainer van Wolfsburg met vier overwinningen uit de eerste vier wedstrijden. Sindsdien zijn de resultaten echter een stuk minder. De eerste twee wedstrijden in de Champions League (tegen Lille en Sevilla) eindigden in een gelijkspel en met nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach hield Wolfsburg slechts een punt over aan de laatste drie competitiewedstrijden. De ploeg bezet in de Bundesliga momenteel de vijfde plek. 

Lees ook: Van Bommel verliest na dramatische start; nipte zege Dortmund

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen