Allegri verklaart waarom De Ligt nog niet onomstreden is

2 oktober 2021, 21:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Massimiliano Allegri zette Matthijs de Ligt in de eerste weken van het nieuwe seizoen twee keer op de bank, maar de Nederlander heeft inmiddels zijn basisplek weer heroverd. Tegen stadsgenoot Torino (0-1 overwinning) begon de centrumverdediger van Juventus opnieuw in het hart van de Turijnse defensie, maar Allegri vindt de verdediger nog niet uitgeleerd.

"Dat is een kwestie van ervaring", aldus de Italiaanse coach na afloop tegen DAZN. "De Ligt is een heel goede speler, ook al is hij pas 22 jaar. We moeten ook niet vergeten dat hij uit een ander land komt waar een andere manier van spelen wordt gehanteerd. Hij is hier nog altijd volop aan het leren: hij moet de manier van situaties lezen verbeteren en agressiever worden in het dekken van zijn tegenstander."

Toch was Allegri zeer tevreden over De Ligt tijdens de clash met Torino. "Hij heeft een heel goede wedstrijd gespeeld vandaag en kan eigenlijk alleen maar beter worden." Volgens de coach was het een van de beste optredens van zijn ploeg dit seizoen. Juve begon nog bijzonder zwak, maar is dankzij een zegereeks van drie wedstrijden opgeklommen naar de subtop.

Naast zeges op Spezia, Sampdoria en dus Torino is Juve ook uitstekend aan de Champions League begonnen. Met zes punten uit twee duels is de Italiaanse grootmacht koploper van de groep. Juve won van Malmö en regerend winnaar Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen