Pioli geniet van Zlatan: "Misschien gaat hij wel eeuwig door"

2 oktober 2021, 20:58

Zlatan Ibrahimovic beleeft een lastige periode. De 39-jarige spits, die zondag zijn veertigste verjaardag viert, kampt dit seizoen met veel blessures. De Zweedse aanvaller zit daarom niet bij de selectie voor het duel met Atalanta Bergamo. Volgens AC Milan-coach Stefano Pioli zegt dat echter niets over de toekomst van de aanvalsleider.

"Ik heb geen idee hoe lang hij nog kan spelen, maar misschien gaat hij wel eeuwig door", aldus Pioli tijdens de voorbereidende persconferentie. "Hij is nog altijd enorm enthousiast en staat iedere dag met veel plezier op het trainingsveld. Misschien is hij niet altijd helemaal fit, maar zijn passie is echt ongelooflijk. Ik hoop dat hij zijn loopbaan zo lang mogelijk voort kan zetten."

Het doelpuntenfenomeen kampt nog altijd met een achillespeesblessure, waardoor hij de wedstrijd tegen Atalanta moet laten schieten. "Dat is natuurlijk vervelend, maar hij is op de weg terug. Zlatan zal de interlandperiode gebruiken om verder aan zijn herstel te werken", aldus Pioli.

Zlatan hoopte zijn verjaardag zondag op te luisteren met een treffer, maar zal de wedstrijd vanaf de tribune beleven. Ibrahimovic was in één speelronde dit seizoen direct goed voor een goal. Vorig jaar sloeg hij in negentien Serie A-optredens vijftien keer toe.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen