Go Ahead juicht in extremis, maar gaat met kater naar huis

2 oktober 2021, 20:39   Bijgewerkt: 2 oktober 2021, 21:30

De ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles is zaterdagavond in 1-1 geëindigd. Gezien de vorige ontmoeting nog 4-5 werd en in de voorgaande vijf onderlinge duels twintig goals werden gemaakt, konden de ploegen nu niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Toch leek invaller Isac Lidberg uiteindelijk nog de grote matchwinner te worden, maar de VAR besloot dat hij daarbij een overtreding had gemaakt, wat ook de scheidsrechter later beaamde. 

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles hebben hun kinderen ingeschreven voor dezelfde middelbare school. Voor beide is het doel van komend jaar duidelijk: overgaan naar het volgende schooljaar. Door de beperkte financiële middelen lijkt lijfsbehoud voor de twee clubs het maximaal haalbare. Er zit echter wel een groot verschil in het gekozen vakkenpakket. RKC probeert dat namelijk te bewerkstelligen met veel Eredivisie-ervaring, terwijl Go Ahead inzet op hun oog voor talent.

Dat was ook terug te zien in het wedstrijdbeeld. Het voetbal was slordig, weinig avontuurlijk, maar hard werken kon je de spelers niet ontzeggen. Vanuit het niets had de uitploeg ook al snel de voorsprong te pakken. Ragnar Oratmangoen passeerde zijn tegenstander en Inigo Córdoba profiteerde van het feit dat zowel Melle Meulensteen als Ahmed Touba op de bus stond te wachten.

Na de onderbreking ging het tempo wat omhoog, kwamen er meer kansen aan beide kanten en werden vooral de duels een stuk feller. Het televisiepubliek kon geen minuut kijken zonder een glijdende speler door het beeld te zien schuiven. Dat veroorzaakte echter wel de gelijkmaker na een uur spelen. Joris Kramer gooide zich voor het schot en daarbij raakte de bal zijn arm. Hoewel het ook op de beelden lastig te zien was, bleef de pingel staan en maakte Büttner er 1-1 van.

Door het gelijke spel klimt RKC weer over FC Groningen heen, maar staat het op de vijftiende plek niet waar het graag wil staan. Go Ahead bekleedt de twaalfde plek, wat zeker niet verkeerd is voor de promovendus, maar het gat met nummer zeventien Fortuna is slechts twee punten. Daardoor blijven de ploegen ook tijdens de interlandperiode omlaag kijken.

Opstellingen en beoordelingen*:

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5; Alexander Büttner 6,5 (79. Thierry Lutonda -), Ahmed Touba 6,5, Melle Meulensteen 6,5, Juriën Gaari 4,5; Vurnon Anita 5, Richard van der Venne 6 (62. Achraf El Bouchataoui 6), Ayman Azhil 6; Saïd Bakari 5, Lennerd Daneels 6,5 (76. Michiel Kramer -), Jens Odgaard 6,5.

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 6; Bas Kuipers 6, Joris Kramer 6, Jay Idzes 5, Boyd Lucassen 6; Luuk Brouwers 6, Giannis-Fivos Botos 5,5 (80. Ogechika Heil -), Philippe Rommens 6, Ragnar Oratmangoen 6,5, Marc Cardona 5 (72. Isac Lidberg -), Inigo Cordoba 5,5 (80. Mats Deijl -).

Man of the match: Lennerd Daneels

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen