Leipzig komt na matige start op stoom, dramatisch slot Arsenal

2 oktober 2021, 20:21

RB Leipzig heeft de smaak in de Bundesliga eindelijk te pakken. Nadat de Duitsers drie duels op rij niet wisten te winnen en de eerste twee Champions League-duels verloor, noteerde Leipzig zaterdagavond de tweede competitiezege op rij. Leipzig rekende in negen minuten tijd af met VfL Bochum.

Tot minuut 69 moest Leipzig opnieuw vrezen voor puntenverlies, maar André Silva brak uiteindelijk de ban door de score te openen. Dankzij twee goals van Christopher Nkunku boekte Leipzig een 3-0 overwinning. Het was de beloning voor een uitstekend optreden van Leipzig, dat eerder al veel kansen kreeg om afstand te nemen van Bochum. Bij de bezoekers kwam voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter na rust binnen de lijnen. Brian Brobbey bleef op de reservebank van Leipzig.

Brighton & Hove Albion - Arsenal: 0-0

Na een reeks van drie gewonnen wedstrijden op rij heeft Arsenal weer eens punten gemorst. Op bezoek bij het sterk gestarte Brighton kwam Arsenal niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Bij Brighton had Joël Veltman een basisplaats. De voormalig Ajacied speelde als offensieve rechtsback. In blessuretijd schreeuwde Arsenal nog om een strafschop, maar de VAR besloot de bal niet op elf meter te leggen.

Arsenal begon met drie nederlagen en een gelijkspel aan het seizoen, waardoor de positie van trainer Mikel Arteta al vroeg onder druk kwam te staan. Een fraaie wederopstanding redde echter voorlopig zijn baan. Arsenal bezet nu de negende plaats in de Premier League. Brighton verloor de aansluiting met de top en zakte naar de vijfde plaats.