Juventus geeft goede reeks met veel moeite vervolg in derby

2 oktober 2021, 19:56   Bijgewerkt: 2 oktober 2021, 20:03

Juventus lijkt de weg omhoog eindelijk weer gevonden te hebben. In de derby tegen Torino ging het niet bepaald vanzelf, maar trok De Oude Dame uiteindelijk wel aan het langste eind. Een late goal van Manuel Locatelli besliste de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers.

Het ging de laatste weken weer iets beter met de Italiaanse topclub. De laatste twee Serie A-wedstrijden werden - weliswaar nipt - gewonnen en deze week was Juve in de Champions League zelfs met 1-0 te sterk voor titelhouder Chelsea. Tegen Torino, dat net als de rivaal na zes wedstrijden ook op acht punten stond, moest het die reeks voort zien te zetten.

Het leek er echter niet direct op dat dat ging lukken. Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, was vooral slordig. In de eerste helft produceerde de ploeg zelfs geen enkel schot op doel. Ook na rust was het niet veel soeps, maar aan één moment zou de ploeg genoeg hebben. Dat moment kwam er in de 86e minuut.

Toen was het namelijk Manuel Locatelli, de aanwinst die ook al belangrijk was tegen Sampdoria, die de bal op het randje van de zestien kon aannemen en keurig in de rechterhoek plaatste. Zo kroonde hij zich tot derbyheld en maakte het weinig meer uit dat Juve bij Torino niet kon overtuigen. Het won immers wel, voor de vierde keer op rij, met 0-1.