Chelsea ontsnapt dankzij schlemiel Ward-Prowse

2 oktober 2021, 18:01

Chelsea heeft in eigen huis ternauwernood gewonnen van een tienkoppig Southampton. James Ward-Prowse leek de bezoekers met een benutte penalty een punt op te leveren, maar werd vervolgens zelf van het veld gestuurd. Chelsea maakte dankbaar gebruik van de man meer-situatie en liep in de slotfase uit tot 3-1.

In de beginfase leek er nog weinig aan de hand voor Chelsea, dat het met Southampton opnam tegen de nummer zestien van de Premier League. Al helemaal niet toen The Blues al binnen tien minuten op voorsprong kwamen door een kopgoal van de 22-jarige verdediger Trevoh Chalobah. Het was zijn tweede treffer van het seizoen, waarmee alleen Romelu Lukaku (3) er tot dusver meer maakte voor Chelsea. Timo Werner leek nog voor rust voor zijn eerste Premier League-treffer van het seizoen te tekenen, maar zag deze wegens een overtreding afgekeurd worden.

In de tussentijd was Southampton brutaler geworden. Dat het na een uur spelen op gelijke hoogte kwam, was dan ook helemaal niet onverdiend. James Ward-Prowse kreeg de treffer op zijn naam. Hij mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Ben Chilwell en faalde niet. Het was echter diezelfde Ward-Prowse die zijn ploeg uiteindelijk ook weer de wedstrijd zou kosten. Een klein kwartier voor tijd pakte hij een oliedomme rode kaart na een harde tackle op Jorginho, waarmee hij Chelsea gelegenheid bood om tot een slotoffensief te komen.

Daar maakte de ploeg van Thomas Tuchel dankbaar gebruik van. Na een perfect uitgespeelde aanval was het in de 84e minuut uiteindelijk Werner met de intikker, die zo alsnog een hoofdrol op kon eisen. Het werd overigens zelfs nog 1-3 na een zeer eigenaardige treffer. Lukaku raakte de paal, Cesar Azpiliqueta vervolgens de lat en ook de inzet van Chilwell leek door de doelman gepareerd te worden. Het horloge van de scheidsrechter gaf echter aan dat de bal wel degelijk de lijn had gepasseerd. Chelsea won dus met 1-3, waarmee het voor even weer koploper is.