Van Bommel verliest na dramatische start; nipte zege Dortmund

2 oktober 2021, 17:31

Van de goede seizoensstart van het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel lijkt weinig meer over. De ploeg verloor in eigen huis met 1-3 van Borussia Mönchengladbach. Wolfsburg kende een dramatische start met twee tegengoals in de eerste tien minuten en eindigde de wedstrijd met tien man, al werd er ook nog een rode kaart geannuleerd.

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 1-3

Er gebeurde dus genoeg in de Volkswagen Arena, waar Borussia Mönchengladbach al in minuut zeven de twee treffer kon vieren. Jonas Hofmann kreeg de bal mee na geweldig voorbereidend werk van Breel Embolo, omspeelde de doelman en tekende voor de 0-2. Kort daarvoor liet Embolo zich ook al gelden toen hij van dichtbij met een schitterende omhaal voor de openingstreffer tekende. De formatie van Van Bommel moest dus aan de bak.

Het slaagde er in de 25e minuut in iets terug te doen. Een voorzet van Ridle Baku viel met veel geluk - via drie spelers - voor de voeten van Luca Waldschmidt. Hij tekende voor de 1-2, wat lange tijd ook de eindstand leek te worden. In de tweede helft werd er namelijk lang niet gescoord, al gebeurde er wel van alles. Net als eerder deze week in de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla, kwam Wolfsburg ook nu met tien man te staan. Maxence Lacroix moest aan de noodrem trekken toen Embolo opnieuw doorbrak en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart.

Het leverde de bezoekers ook nog een penalty op, maar deze werd slecht ingeschoten door Lars Stindl. Hij zorgde dat Wolfsburg nog hoop mocht houden op de gelijkmaker, al kwam deze er nooit. Wel kon Van Bommel nog één keer opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter ook Jerome Roussillon met rood van het veld wilde sturen. De VAR greep in de kaart werd ingetrokken. Voor het resultaat maakte het echter niks meer uit; het werd in de absolute slotfase zelfs nog 1-3 door een goal van verdediger Joe Scally. Na een uitstekende start met vier overwinningen won de ploeg van Van Bommel zaterdag dus voor de derde keer op rij niet in de Bundesliga. 

Borussia Dortmund - FC Augsburg 2-1

Borussia Dortmund moest in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg opnieuw op zoek naar doelpunten zonder de geblesseerde topscorer Erling Haaland. Dat deed de ploeg dit keer met Donyell Malen in de punt van de aanval, met Marius Wolf en aanvoerder Marco Reus naast hem op de flanken. Het waren echter niet de aanvallers die voor de doelpunten zorgden; linksback Raphael Guerreiro mocht na tien minuten achter een strafschop gaan staan om zo de 1-0 binnen te schieten.

Augsburg, dat met aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw ook een Nederlander aan de aftrap had staan, deed tien minuten voor rust iets terug. Een geweldige afstandsschot van Arne Maier ketste tegen de paal, maar de rebound kon eenvoudig worden benut door Andi Zeqiri. Ondanks de 1-1 ruststand kon Dortmund de wedstrijd al snel alsnog naar zich toetrekken. Na een goed uitgespeelde aanval bepaalde Julian Brandt de eindstand al in de 51e minuut op 2-1, waarmee Dortmund voor even weer de nummer twee van Duitsland is. 

Overige uitslagen:

Hertha BSC - SC Freiburg 1-2

VfB Stuttgart - Hoffenheim 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen