'Typische Barça-verdediger' Timber: "Daar zeg je geen nee tegen"

2 oktober 2021, 17:00

Jurriën Timber is op twintigjarige leeftijd een van de uitblinkers bij een goed draaiend Ajax. Zoals gebruikelijk bij dergelijke jonge talenten gaat het daarom al snel over een stap naar het buitenland. Vooral FC Barcelona wordt vaak genoemd, merkt ook Timber zelf.

"Ik hoor dit de laatste tijd wel vaker", antwoordde Timber op de stelling van het Algemeen Dagblad dat hij een typische Barcelona-verdediger is. "Dat komt denk ik vooral doordat Ajax een beetje speelt zoals Barcelona. Goed zijn aan de bal, hoog en met ruimte in de rug kunnen verdedigen. Dat is iets wat beide clubs van verdedigers vragen. Barcelona is een mooie club. Daar zeg je geen nee tegen. Maar zo zijn er meer clubs. Voorlopig zit ik hier bij Ajax goed hoor."

Zijn broer en FC Utrecht-speler Quinten Timber wil Jurriën niet per se aan Barça linken. "Hij is een voetballende verdediger, maar dat kan ook bij Real Madrid. Ik vind hem een topspeler, dus in die zin zou hij zeker bij Barcelona passen. Hij wil in de top eindigen. Waar dat is, maakt niet heel veel uit. De Spaanse competitie is mooi en Barça ook, dat vindt hij zeker mooi. Ikzelf vind de Engelse competitie heel mooi, daar ligt mijn droom. Het is elke week vuur, spannend. Elke week weer."

Komende zondag staan de broers voor het eerst tegenover elkaar in de Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht (14.30 uur). Daar staan de twee even als 'vijanden' op het veld. "Als hij in de laatste minuut alleen op de keeper afgaat en ik kan hem trekken, dan gaat-ie liggen", verzekerde Jurriën. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen