Huiberts onthult wat AZ wilde betalen voor Veerman

2 oktober 2021, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft afgelopen zomer een serieuze poging ondernomen om Joey Veerman over te nemen van sc Heerenveen. De Alkmaarders waren bereid diep in de buidel te tasten voor de 22-jarige spelmaker, maar het verschil tussen vraag en aanbod bleek te groot. Technisch directeur Max Huiberts onthult hoeveel AZ heeft geboden.

"Wij kregen de indicatie van Heerenveen dat het een haalbare kaart zou zijn", begint Huiberts bij NH Radio Sportcafé. "Ze hebben niet een bedrag genoemd, maar wij hebben wel aangegeven wat ons maximum was. Dat was iets minder dan tien miljoen. Uiteindelijk was het niet voldoende om hem te halen. Jammer, want ik denk dat hij goed bij ons zou passen."

Veerman kwam niet naar Alkmaar, maar Vangelis Pavlidis, Sam Beukema, Aslak Witry en Peter Vindahl werden wel gehaald. "Als je vijf nieuwe basisspelers moet inpassen, dan heeft dat altijd wel even tijd nodig. Feit is ook dat spelers die na drie of vier seizoenen vertrekken op hun top zijn. Spelers die je haalt zullen naar dat niveau toe moeten groeien om weer een transfer te maken", aldus Huiberts.

Tegenover de komst van de nieuwelingen stond wel het vertrek van sterkhouders Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Jonas Svensson. "We zijn dit jaar veel spelers in één keer kwijtgeraakt. Eigenlijk hadden we vorig seizoen al verwacht dat een aantal zou vertrekken. De eerste belangstelling kwam voor Boadu en Stengs. Dat was wel deels verrassend. Als je kijkt naar de prestaties van vorig seizoen zouden Koopmeiners, Wijndal en Bizot bovenaan staan. Boadu en Stengs hadden na een goed eerste jaar toch een minder tweede seizoen gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen