AZ schrijft rode cijfers: 'Coronacrisis heeft flinke gevolgen gehad'

2 oktober 2021, 11:16

AZ heeft vrijdag de jaarcijfers over het seizoen 2020/21 gepresenteerd. De Alkmaarse club maakt bekend een nettoverlies van 800.000 euro te hebben geleden.

AZ wijt de rode cijfers aan de coronacrisis. Het gros van het voorbije seizoen werd zonder publiek gespeeld. De Alkmaarders liepen hierdoor onder meer inkomsten uit horeca en evenementen mis. Waar de netto-omzet in het seizoen 2019/20 nog 30,8 miljoen euro (exclusief transfers) was, daalde die afgelopen seizoen naar 22 miljoen euro.

Aan het verkopen van spelers verdiende AZ 8,2 miljoen euro, terwijl er 6,2 miljoen euro op de transfermarkt werd uitgegeven. De transfers van Myron Boadu (AS Monaco), Calvin Stengs (OSC Nice), Marco Bizot (Stade Brest) en Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo) werden pas na 1 juli gedaan en worden daardoor in het volgende boekjaar verwerkt.

'De coronacrisis heeft, zoals vermeld in de jaarrekening, flinke financiële gevolgen gehad voor AZ. De club schat in dat het directe omzetverlies in het seizoen 2020/21 vanwege corona ruim 12 miljoen euro bedraagt. Dit komt onder meer door lagere inkomsten uit recettes, sponsoring, horeca en UEFA-opbrengsten. Voor het seizoen 2021-2022 heeft corona naar verwachting een geringere impact op de cijfers van AZ', schrijft de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen