Zirkzee ziet Lang beloond worden: "Het was een kwestie van tijd"

2 oktober 2021, 08:57

Joshua Zirkzee is blij voor Noa Lang, die vrijdag voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het verbaast de aanvaller van RSC Anderlecht niet dat zijn maatje een uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal ontving. Na het weekend meldt Lang zich voor de eerste keer bij het grote Oranje.

"Het was een kwestie van tijd voor het zou gebeuren, Noa is een superspeler", stelt Zirkzee in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Dat zien ze ook in Nederland, natuurlijk. Ik ben blij voor hem. Ik leerde Noa kennen bij Jong Oranje, we spreken elkaar bijna dagelijks. De voorbije dagen hebben we zitten dollen. Noa heeft veel vertrouwen richting de match. Zoals altijd - zo zit hij in elkaar."

Lees ookLang trots: "Ik heb hier harder voor moeten werken dan de rest"

Zondag staat Zirkzee met Anderlecht tegenover het club Club Brugge van Lang. "Zondag gaat onze vriendschap even 'on hold'", aldus de twintigjarige aanvaller, die na tien wedstrijden in Belgische dienst op vier doelpunten staat. "Bij de jeugd scoorde ik vlot, maar bij de profs is het toch nog iets anders. Ik moet dodelijker worden in de zestien. Tegen Oostende had ik een hattrick moeten maken. Mijn kopspel kan ook beter. Dat leer je niet op straat."

Anderlecht bezet de zevende plaats in de Pro League, al is de achterstand op koploper Club Brugge slechts drie punten. Staat de Brusselse club aan het einde van de rit bovenaan, dan gaat Zirkzee dat in elk geval niet vieren door zijn krullen af te scheren. "No way. Niemand komt aan mijn krullen, die zijn een deel van mij. Ten vroegste na mijn carrière verander ik van kapsel. Trouwens, aan de titel denken wij niet. We willen simpelweg beter doen dan vorig seizoen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen