Noodlijdend ADO pakt periodetitel met dank aan herboren NAC

Noodlijdend ADO pakt periodetitel met dank aan herboren NAC

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 oktober 2021 – Buiten het veld is het hommeles bij ADO Den Haag, maar binnen de lijnen is daar niets van te merken. De ploeg van Ruud Brood kreeg deze week het slechte nieuws te horen dat er zes punten aftrek zouden zijn, maar dat had geen gevolgen voor de stand in de eerste periode. Dat betekende dat de Hagenezen en Excelsior met zestien punten uit acht duels gedeeld bovenaan stonden. Uiteindelijk trok de noodlijdende club aan het langste eind.

MVV - ADO Den Haag 2-6
Sem Steijn werd de gevierde man bij de uitploeg. Na vijf minuten had de aanvallende middenvelder de bal al twee keer in het netje liggen. In minuut drie scoorde hij met een kopbal, in minuut vijf deed hij het een stuk fraaier door de bal achter zijn standbeen langs het doel in te laten gaan. Het betekende een vliegende start, die tegenstand MVV niet meer te boven kwam. Samy Bourard zorgde na iets meer dan dertig minuten voor de derde treffer met een geweldige uithaal van buiten de zestien.

Na een uur spelen pikte ook spits Thomas Verheijdt zijn doelpuntje mee. Hij kopte een voorzet van Boy Kemper feilloos tegen de touwen. Orhan Dzepar deed nog wel wat terug voor de Limburgers, maar spanning was er geen moment in de Geusselt. Sterker nog, de Hagenzen zetten nog even aan en scoorden nog twee treffers via Vicente Besuijen. Mart Remans zorgde nog wel voor de tweede Maastrichtse treffer via een strafschop, maar daar kon niemand zich meer druk om maken bij de uitploeg.De eerste prijs van het seizoen is binnen.

NAC Breda - Excelsior 4-1
Door de overwinning van ADO had het een spannende strijd kunnen worden op doelsaldo, ware het niet dat de Rotterdammers niet wisten te winnen. Bij NAC loopt het dit seizoen nog veel geen meter, maar de schroom werd er afgegooid tegen de koploper van de eerste periode. In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Bredanaars op voorsprong via een geweldige vrije trap van smaakmaker Thom Haye. 

Na rust kwam het geloof bij Excelsior terug na de gelijkmaker van Modeste Duku Mbenga, maar de hoop verdween nadat de Parel van het Zuiden weer op voorsprong kwam. Jarchinio Antonia gaf in minuut zeventig een voorzet met die werd via Redouan El Yaakoubi in eigen doel gewerkt. De Rotterdammers bleven nog wel zoeken naar de gelijkmaker, maar bij de 3-1 van Ralf Seuntjens was het verzet helemaal gebroken. Dat bleek ook wel, want twee minuten later werd het nog erger: Kaj de Rooij zorgde drie minuten voor tijd nog voor de 4-1, waardoor de ploeg uit Kralingen een goede eerste periode van het seizoen afsluit in mineur.


gerelateerd