De Mos snapt 'experiment' Van Gaal: "Hij is veel volwassener"

1 oktober 2021, 21:14

Noa Lang maakt al meer dan een jaar lang indruk in België. De aanvaller van Club Brugge is nu voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal. Aad de Mos volgt het voetbal bij de Oosterburen op de voet en snapt heel goed dat Louis van Gaal een plekje heeft gereserveerd voor de aanvaller.

"Dit zijn twee ideale wedstrijden om te 'experimenteren'", doelt hij op de wedstrijden tegen Letland en Gibraltar. Op papier geen moeilijke tegenstanders, maar er moet wel 'even' gewonnen worden. Dat weet De Mos maar al te goed. "Experimenteren tussen aanhalingstekens dan, want in deze fase van de WK-kwalificatie zal Louis van Gaal dat woord niet graag horen. Maar Van Gaal zei dun in de buitenspelers te zitten en Noa is wat dat betreft een échte."

Lees ook: Lang trots: "Ik heb hier harder voor moeten werken dan de rest"

De Mos stelt dat de aanvaller zich wel anders op moet stellen dan bij zijn club. "Noa zal zich moeten realiseren dat het Nederlands elftal veel meer creatieve spelers heeft dan hem alleen. En dus zal hij zich heel erg bewust moeten zijn van zijn verdedigende taken. Bij Club Brugge wordt het defensieve werk opgevangen door een blok, dat Noa in Oranje niet achter zich heeft", aldus de oud-trainer, die geniet van de ontwikkeling van de Nederlander.

In 49 duels wist hij 21 keer te scoren en vijftien keer was hij de aangever bij een goal. "Hij voelt zich daar echt als een vis in het water, vormt het schakeltje tussen de twee andere mannen in vorm – Hans Vanaken en Charles De Ketelaere – en is veel volwassener dan in zijn Ajax-tijd", stelt De Mos, die ook een compliment uitdeelt aan landgenoot Ruud Vormer. "Hij heeft als routinier Noa in het veld en buiten de lijnen bij de hand genomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen