Lang trots: "Ik heb hier harder voor moeten werken dan de rest"

4 oktober 2021, 09:21

Noa Lang mag zich opmaken voor zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Club Brugge maakt al sinds zijn vertrek bij Ajax een geweldige indruk in België en wordt nu beloond door Louis van Gaal. Het goede nieuws kreeg hij via een e-mail. Het maakt de vleugelflitser trots.

"Ik was in de gym bij Club Brugge en Ruud Vormer en Bas Dost vroegen of de selectie al was bekendgemaakt. Het was precies twaalf uur, dus keek ik op mijn telefoon en zag ik het uitnodigingsmailtje. Ik denk dat ik in de kleine ruimte creativiteit kan brengen en ik heb scorend én loopvermogen", vertelt Lang in De Telegraaf. De aanvaller kijkt uit naar de interlandperiode. Eindelijk mag hij met de beste spelers van het land op het veld staan.

"Ik heb hier harder voor moeten werken dan de rest, want ik heb natuurlijk een stempel. Maar als je veel talent hebt, moet je zorgen dat het naar boven komt", stelt de aanvaller, die duidelijk uitlegt wat de bondscoach van hem mag verwachten komende periode. "Iemand die altijd zichzelf is, altijd zichzelf zal blijven en zegt wat hij denkt. Hoe ik me voel, kun je aan me aflezen. En als voetballer ben ik iemand die durft, zoals de mensen zeggen: branie heeft."

Lang speelde dit seizoen al tegen RB Leipzig en Paris Saint-Germain. Het leek een kansloze poule voor de Belgen, maar de ploeg gaat fier aan kop met vier punten na twee duels. Desondanks is de buitenspeler niet helemaal tevreden over zijn eigen optredens, vooral tegen de Franse grootmacht niet. "Misschien heb ik een glimp van mijn kwaliteiten laten zien. Het was bij iedereen rozengeur en maneschijn, maar ik vond dat ik had moeten scoren, dat we hadden moeten winnen en dat ik nog veel beter kan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen