Til heeft nog geen tijd om te genieten: "Het is fysiek overleven"

1 oktober 2021, 18:28

Guus Til is dit seizoen op dreef bij Feyenoord. De middenvelder kwam in Spartak Moskou niet uit de verf en ook zijn verhuurperiode in Freiburg leverde niet het gewenste effect op. In De Kuip voelt hij zich vanaf de eerste dag thuis onder de vleugels van Arne Slot.

"Ik dacht dat mijn prestaties op het veld niet veel invloed zouden hebben op hoe ik mij voel buiten het veld. Maar als je niet speelt, voel je je niet echt voetballer. Ik merkte dat ik daardoor niet gelukkig was. Nu ben ik wel weer gelukkig met mezelf", vertelt de aanvallende middenvelder tevreden bij ESPN. In alle officiële wedstrijden van de Rotterdammers wist hij al elf doelpunten te maken. 

"Ik had niet echt verwachtingen bij mijn terugkeer, maar wel hoop. Ik denk dat die hoop de realiteit is geworden", vertelt Til, die nog niet echt kan genieten van zijn vliegende start in de havenstad. "Omdat we zoveel wedstrijden spelen valt het nu nog wel mee hoeveel ik geniet. Het is meer fysiek overleven en op naar de volgende wedstrijd. Ik denk dat dat pas komt als je een paar weken vrij hebt. Dat heeft er nu nog niet ingezeten."

Til maakte in de zomer van 2019 een miljoenentransfer naar Spartak Moskou en verdiende volgens het Russische Metaratings bijna twee miljoen per jaar. Nu zou hij het moeten doen met een kwart van dat bedrag. De middenvelder gaat niet in op de cijfers. "Ik ga geen exacte bedragen noemen, maar ik kan wel zeggen dat ik veel heb ingeleverd", aldus de voetballer, die duidelijk is over dit seizoen. De Russische topclub kan hem niet tussentijds terughalen naar de metropool. "Dat is geen mogelijkheid, ik blijf hier een heel seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen