Huntelaar krijgt goed nieuws: "Geweldig voor het amateurvoetbal"

1 oktober 2021, 17:38

Klaas-Jan Huntelaar keerde afgelopen weekend al terug op de Nederlandse velden, maar nu mag hij officieel weer meedoen. Dat laat een woordvoerder van de KNVB weten, nadat zijn optreden in het zesde elftal van HC'03 een staartje kreeg. De voormalig profvoetballer was namelijk nog niet speelgerechtigd. Het had iets te maken met een fout in de ICT-systemen.

Dat is nu opgelost, laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. "De transfer is afgewikkeld in alle benodigde systemen en de club is over zijn speelgerechtigdheid geïnformeerd. Geweldig voor het amateurvoetbal dat deze ex-international, na alles wat hij heeft gewonnen, er nu voor kiest om lekker met zijn vriendenteam te gaat voetballen", aldus de werknemer van de voetbalbond.

Lees ook: Hilariteit bij debuut Huntelaar: "Moet aan ons baltempo wennen"

Na de wedstrijd tegen het tiende van Concordia Wehl werd Huntelaar nieuws, omdat hij 'illegaal' meespeelde in de kelderklasse. 'Helaas hebben we moeten constateren dat er in de ICT-systemen iets niet helemaal goed is gegaan. Dit gaan we uiteraard snel oplossen. In dit geval zijn er door Klaas-Jan en zijn club geen regels overtreden, zij mochten afgaan op wat het systeem hen aangaf. Wel moeten we alsnog van de Duitse bond de internationale vrijgave ontvangen. Wij gaan er achteraan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen zodat hij hopelijk komend weekend weer kan meespelen', liet de bond deze week weten.

Dat is dus gelukt. Dit weekend mag hij 'gewoon' aan de aftrap verschijnen in het team waar ook zijn broer actief in is. Zijn vrijgave uit Duitsland had alles te maken met zijn periode bij Schalke 04 afgelopen seizoen. De aanvaller maakte in de winterstop de overstap van Ajax naar Gelsenkirchen omdat zijn oude club in nood zat. Huntelaar wist zijn ploeg echter niet te behoeden voor degradatie. Inmiddels lijkt het resultaat geen rol meer te spelen. Nu is het genieten geblazen voor de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen