V/d Hoorn slijpt messen: "Ajax moet een hekel aan ons krijgen"

1 oktober 2021, 14:53

Mike van der Hoorn keert zondag voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ajax in 2016 terug in de Johan Cruijff ArenA. Met FC Utrecht hoopt de 28-jarige verdediger zijn voormalig werkgever punten afhandig te maken. "We gaan ons heel goed wapenen", waarschuwt Van der Hoorn de formatie van trainer Erik ten Hag.

Dat het een lastig karwei wordt om een goed resultaat te boeken in Amsterdam, realiseert Van der Hoorn zich terdege. Ajax is dit seizoen nagenoeg ongenaakbaar in de Eredivisie. Met negentien punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van +29 staan de Amsterdammers er uitstekend voor. De vorm van Ajax boezemt angst in, maar Van der Hoorn ziet kansen voor Utrecht.

"Als je daar heen gaat met het idee 'het wordt toch niks' dan kun je beter meteen 3-0 in de boeken laten zetten. We gaan ons heel goed wapenen. Het is belangrijk om verdedigend heel geconcentreerd te spelen. En we hebben de kwaliteiten om het voetbal van Ajax te doorbreken. Om dat te kunnen, moeten we wel helemaal top zijn. Hopelijk is er dan wel wat mogelijk", zegt hij in De Telegraaf.

Utrecht gaat zijn huid duur verkopen, stelt Van der Hoorn. "Waar we in ieder geval voor moeten zorgen, is dat we heel lastig zijn voor hen. We moeten hen uit het ritme halen. Als je Ajax in hun ritme laat, dan vinden ze het fijn. Dat ritme moeten we gaan doorbreken, zodat ze een hekel aan ons krijgen", aldus de verdediger, die Sébastien Haller moet afstoppen. "Hij is een spits die heel sterk is en specifieke kwaliteiten heeft die niet elke Eredivisie-spits heeft. Hij heeft overal veel goals gemaakt. Het gaat niet alleen om de duels die wij met hem gaan uitvechten, maar ook om de aanvoer richting Haller. We moeten zorgen dat die geblokkeerd wordt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen