Guus Til en Jurriën Timber winnen Eredivisie-prijzen

1 oktober 2021, 12:44

Guus Til is verkozen tot Speler van de Maand in september in de Eredivisie. Niemand maakte de afgelopen maand zoveel competitiedoelpunten als de aanvallende middenvelder van Feyenoord. Ook Ajax-verdediger Jurriën Timber is in de prijzen gevallen.

Het is de eerste keer dat Til de prijs wint. De van Spartak Moskou gehuurde middenvelder heeft een uitstekende maand achter de rug met Feyenoord. In drie wedstrijden veroverden de Rotterdammers negen punten. PSV (0-4), sc Heerenveen (3-1) en NEC (5-3) werden achtereenvolgens aan de zegekar gebonden. Til maakte in die wedstrijden vier doelpunten. Minstens één doelpunt meer dan alle andere spelers in de Eredivisie, van wie de meesten vier wedstrijden speelden.

Timber is verkozen Johan Cruijff Talent van de Maand. De twintigjarige verdediger verstevigde in september de koppositie met Ajax. PEC Zwolle (0-2), SC Cambuur (9-0), Fortuna Sittard (0-5) en FC Groningen (3-0) werden met duidelijke cijfers verslagen. Opmerkelijk is dat de Amsterdammers de voorbije maand geen enkel tegendoelpunt kregen.

In het Eredivisie-elftal van de maand is Ajax hofleverancier met vijf spelers. Naast Timber zijn ook Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Daley Blind en Dusan Tadic geselecteerd. Jens Toornstra, Til (beiden Feyenoor), Cody Gakpo (PSV), Mats Seuntjens (Fortuna Sittard) en Tom Boere (SC Cambuur) completeren het elftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen