Bizarre taferelen: kinderen fluiten Rangers-middenvelder uit

1 oktober 2021, 11:29

Vreemde beelden uit Tsjechië donderdagavond. Tijdens de Europa League-ontmoeting tussen Sparta Praag en Rangers FC werden liefst 10.000 schoolkinderen toegelaten in het stadion. Dat had te maken met het feit dat de club aanvankelijk in een leeg stadion moest spelen vanwege een racistisch incident.

De club besloot echter 10.000 kinderen uit te nodigen, maar ook zij misdroegen zich. Glen Kamara moest het 75 minuten lang ontgelden. De middenvelder van Rangers werd een half jaar geleden in Tsjechië racistisch bejegend door Ondrej Kudela. De speler van Slavia Praag werd daarom voor tien wedstrijden geschorst en moest het EK laten schieten.

Dat bleken de kinderen nog niet vergeten te zijn. Kamara werd de hele wedstrijd door uitgefloten door de jonge supporters, die juichten toen de middenvelder na 75 minuten naar de kant moest wegens tweemaal geel. Rangers verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-0.

Rangers-coach Steven Gerrard stak zijn onvrede niet onder stoelen of banken. "Ik ben extreem teleurgesteld, maar ik ben niet verrast", zei hij op de persconferentie. "Iedereen ter wereld wil strengere regels als het om racisme gaat. Dit moet uitgeroeid worden. Maar we zullen er nog veel over praten voordat de beleidsbepalers in het voetbal gaan ingrijpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen