Transferweekje: Van de Beek is het zat, duidelijkheid over Onana

2 oktober 2021, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Van de Beek waagt in januari nieuwe vertrekpoging

Donny van de Beek heeft zijn conclusies getrokken: hij heeft geen toekomst meer bij Manchester United. Woensdagavond moest hij tegen Villarreal lang warmlopen, maar besloot coach Ole Gunnar Solskjaer hem niet binnen de lijnen te brengen. Het leidde tot veel frustratie bij de middenvelder, die met zijn warmloophesje smeet. Het blijkt de druppel voor de Oranje-international. Volgens Daily Mirror gaat Van de Beek in januari een nieuwe poging wagen om te vertrekken. Dat wilde hij afgelopen zomer al, maar destijds blokkeerde Solskjaer een transfer. De laatste maanden had onder meer Everton interesse in de diensten van de oud-Ajacied.

Sturridge vindt na anderhalf jaar nieuwe club

Na achttien maanden zonder club heeft Daniel Sturridge een nieuwe werkgever gevonden. De nog altijd pas 32-jarige spits heeft een contract ondertekend bij het Australische Perth Glory, dat hem een nieuwe kans biedt. Sturridge zit sinds maart 2020 zonder club nadat hij werd ontslagen bij Trabzonspor, omdat hij de gokregels had overtreden. Het kwam de spits op een schorsing van vier maanden te staan. Bij Perth Glory zal hij zijn loopbaan nieuw leven in moeten blazen. Sturrigde speelde eerder voor Manchester City, Chelsea, Bolton Wanderers, Liverpool en West Bromwich Albion. "Daniel is een van de grootste aanwinsten in de historie van het Australische voetbal", liet eigenaar Tony Sage van Perth Glory weten op de clubwebsite.

Cocu wil weer aan de slag

Het is bijna een jaar geleden dat Phillip Cocu werd ontslagen bij Derby County. Sindsdien zit de vijftigjarige trainer zonder club. Deze week vertelde Cocu dat hij open staat voor een nieuwe klus. Daarbij sloot de voormalig trainer van PSV een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. "Dat is altijd mogelijk. Ik voel me niet snel te groot om iets te doen. Als er iets voorbij komt wat bij me past op dat moment…", gaf hij aan bij RTL. Op dit moment is er geen vacante trainerspositie in de Eredivisie. Bovendien zit er niemand op de wip, al kan dat snel veranderen. Zo zal Art Langeler het tij bij hekkensluiter PEC Zwolle snel moeten keren. FC Groningen is een andere club die ondermaats presteert. Al heeft Danny Buijs, sinds de zomer van 2018 trainer in het noorden, door de jaren heen veel krediet opgebouwd.

Duidelijkheid over Onana

Marc Ovemars, directeur voetbalzaken van Ajax, verschafte deze week duidelijkheid over de contractsituatie van André Onana. De 25-jarige doelman uit Kameroen, nog altijd geschorst vanwege een dopingovertreding, heeft een verbintenis die volgend jaar zomer afloopt. Hoewel Onana vorige week aangaf om tafel te willen met Ajax, lijkt een verlenging van de samenwerking niet meer tot de mogelijkheden te behoren. Overmars maakte in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Besiktas (2-0) namelijk bekend dat de onderhandelingen zijn afgebroken. "Het moet van twee kanten komen. Wij hebben niet het gevoel dat hij nou echt heel graag wilde. Ik lees overal dat wíj de stekker eruit hebben gehaald. Dat klopt ook, maar dat doen we met een reden", gaf hij aan bij Ziggo Sport. Het gerucht gaat dat doelman er al uit is met Inter, al wordt dat door het kamp-Onana stellig ontkend. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wie gaat Koeman opvolgen?

Ronald Koeman ligt behoorlijk onder vuur na de 3-0 nederlaag tegen Benfica. Mocht FC Barcelona hem van de hand willen doen, dan zal de club diep in de buidel moeten tasten. De Nederlander heeft een afkoopsom van twaalf miljoen euro in zijn contract staan, maar dat geld lijkt er niet te zijn. Desondanks klinken de geluiden voor een nieuwe oefenmeester steeds luider. Clubicoon Xavi en de clubloze Andrea Pirlo worden genoemd, maar ook Roberto Martinez staat op de radar. De bondscoach van België lijkt wel open te staan voor deze functie. "In voetbal weet je nooit wat morgen brengt. Ik sta elke ochtend op alsof ik voor België werk tot de laatste dag van mijn contract, maar ik besef dat veel omstandigheden onderweg kunnen gebeuren", vertelde hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. Het is ook niet ondenkbaar dat Barcelona zich binnenkort gaat melden bij Ajax. Joan Laporta zou namelijk gecharmeerd zijn van Erik ten Hag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen