Vermoeid Feyenoord lag de tweede helft 'redelijk op apegapen'

1 oktober 2021, 00:04

Tyrell Malacia had halverwege de tweede helft het gevoel dat Feyenoord de wedstrijd uit handen aan het geven was in de Conference League tegen Slavia Praag. De Rotterdammers kwamen na de pauze niet tot één schotpoging op doel meer, nadat het juist in de eerste helft nog zo fris, fruitig en verzorgd speelde. De verdediger, die de gelijkmaker op doellijn knap voorkwam, was bang dat het mis zou gaan.

"Het verschil tussen de eerste en tweede helft was groot. Het eerste gedeelte van de wedstrijd zetten we beter druk en waren we scherper in de omschakeling", blikte Malacia terug op de clubsite van de Rotterdammers. Een verklaring daarvoor had hij overigens ook. "Vermoeidheid speelde ook een rol bij ons. Het gaf Slavia Praag de kans om ons onder druk te zetten."

Dat het uiteindelijk toch nog goed kwam voor het elftal van coach Arne Slot, was mede vanwege de fans in de uitverkochte Kuip. "Het was spannend, maar de steun van het legioen gaf ons energie. Daarmee konden we het niet meer weggeven", zei Malacia op het clubkanaal. De fans lieten zich op voorhand met een heel fraaie sfeeractie positief gelden. Dat er ook veel vuurwerk bij afgestoken werd, kan de club zomaar eens een boete kosten.

Lees ook: prachtige sfeeractie Feyenoord

'Op apegapen'

Trainer Slot sloot zich aan bij de woorden van Malacia en zag dat Feyenoord in de tweede helft redelijk 'op apegapen' lag. "Ik vond het heel slim dat het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Dat is redelijk tot goed gelukt op het einde", zag de oefenmeester, die vond dat Feyenoord het één fase heel lastig had, tegenover ESPN. "Maar de laatste tien minuten zijn zij niet meer tot grote kansen gekomen." Over het waarom Slavia Praag na de pauze beter was, keek Slot vooral naar zijn eigen ploeg. "We hebben te veel de lange bal gespeeld in de tweede helft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen