Van den Brom en Eiting hard onderuit met Genk, Diks trefzeker

30 september 2021, 23:03   Bijgewerkt: 30 september 2021, 23:09

John van den Brom en Carel Eiting hebben met hun KRC Genk een flinke tik te verwerken gekregen. De Nederlanders gingen met de Belgische topclub in eigen huis kansloos (0-3) onderuit tegen Dinamo Zagreb. Hun landgenoot Kevin Diks kon wel juichen: hij won met FC Kopenhagen en scoorde de openingstreffer.

KRC Genk - Dinamo Zagreb 0-3

Genk was de Europa League-campagne twee weken geleden nog begonnen met een late 0-1 zege bij Rapid Wien. Tegen Dinamo Zagreb ging het echter al snel mis. Na tien minuten opende Luka Ivanušec de score en een minuut voor de pauze viel de 0-2. Vanaf de stip schoot Bruno Petkovic raak. Tot overmaat van ramp moest de ploeg van Van den Brom na iets meer dan een uur ook nog eens met een man minder verder. Daniel Muñoz kreeg rood en de daaropvolgende strafschop werd opnieuw binnengeschoten door Petkovic. Eiting kwam pas twintig minuten voor tijd binnen de lijnen, toen de wedstrijd al beslist was.

FC Kopenhagen - Lincoln FC 3-1

Kevin Diks heeft met zijn FC Kopenhagen goede zaken gedaan. De Deense topclub was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Lincoln FC uit Gibraltar. Diks maakte al na iets meer dan drie minuten de openingstreffer voor zijn nieuwe werkgever. Via Marco Blanco kwamen de gasten nog brutaal op gelijke hoogte, maar lang mocht de voetbaldwerg niet blijven hopen op een resultaat. In de extra tijd van de eerste helft maakte Jonas Wind vanaf de penaltystip de 2-1, zeven minuten na rust viel de derde Kopenhagen-treffer van de voet van Jens Stage. Diks en Kopenhagen staan door de zege bovenaan in hun Conference League-poule, met zes punten uit twee duels.

Celtic - Bayer Leverkusen 0-4

Bayer Leverkusen had op Celtic Park weinig moeite met de Schotse grootmacht. Al na vier minuten kwam de Duitse subtopper op voorsprong door een treffer van Piero Hincapié. De Ecuadoriaan schoot raak op aangeven van Mitchell Bakker, die deze zomer overkwam van Paris Saint-Germain. Tien minuten voor rust verdubbelde Florian Wirtz de marge. Lucas Alario maakte vanaf elf meter de 0-3 en diep in blessuretijd deed ook Amine Adli een duit in het zakje met de vierde Duitse treffer. Daley Sinkgraven zat op de bank bij Leverkusen, maar kwam niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen