Feyenoord oogst lof tegen Slavia Praag: 'Echt genieten'

30 september 2021, 22:41   Bijgewerkt: 30 september 2021, 23:11

Feyenoord maakt donderdagavond veel indruk tegen Slavia Praag. De Rotterdammers vergaarden bij rust al een 2-0 voorsprong door treffers van Orkun Kökçü en Bryan Linssen en leggen bij vlagen fraai voetbal op de mat.

"Weet je wat het gekke is met Feyenoord? Dat elftal verbaast en verrast me elke keer weer", begint Johan Derksen tijdens de rustanalyse bij Veronica. "Slavia Praag is een serieuze tegenstanders, die krijgen geen poot aan de grond. Kokcu vind ik niet zo'n groot talent, maar vandaag speelt hij wel heel goed."

Derksen denkt dat Arne Slot een grote stempel drukt op de Eredivisie-topclub. "Dat Slot wat heeft, is duidelijk. Het verrast mij dat hij in zo'n vroeg stadium het erin geslepen heeft en dat de aankopen van Frank Arnesen het kunnen opbrengen. Dat moet je wel maar meteen kunnen", doelde hij op de fitheid. Toch is Derksen eveneens van mening dat Feyenoord bij de treffer van Linssen wordt geholpen door slecht verdedigend werk aan Tsjechische zijde. "Ik zou als trainer van Slavia die verdediger vermoorden, omdat hij niet meesprint bij Linssen. Als klein mannetje is Linssen best goed in de lucht."

Ook Wim Kieft is bij de zender lovend over de prestatie van Feyenoord in de eerste helft. "Die spelen echt geweldig. Ze laten de tegenstander slecht spelen door heel veel druk te zetten, elke keer weer. De goal van Linssen was echt geweldig, hij springt gewoon eerder. Hij valt echt de bal aan. Als je eerder springt, komt de tegenstander niet meer omhoog. Het was een geweldige goal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen