AZ na veel betere tweede helft langs Jablonec

30 september 2021, 20:42   Bijgewerkt: 30 september 2021, 20:55

AZ heeft donderdag haar eerste zege in de Conference League ooit geboekt. De Alkmaarders waren op eigen veld met 1-0 te sterk voor het Tsjechische Jablonec.

Albert Gudmundsson maakte vijf minuten na rust de enige treffer. In de eerste helft had de ploeg van coach Pascal Jansen de handen vol aan de Tsjechische club. Het verdedigend geachte Jablonec was voortdurend op de helft van de thuisploeg te vinden, zonder dat dit écht groot doelgevaar opleverde. De Alkmaarders grossierden in balverlies en slaagden er nauwelijks in tot een goede aanval te komen.

Hoewel de rust op een verkeerd moment leek te komen voor het beter voetballende AZ, zette de ploeg de betere lijn ook na de thee voort. Binnen vijf minuten was het raak. Na een goede combinatie tussen Jesper Karlsson en Owen Wijndal was het Gudmundsson die op aangeven van laatstgenoemde de bal van dichtbij binnenschoot. Jablonec wist er bijna niet in te slagen nog gevaarlijk te worden, al had het even de dreiging dat AZ zelf een handje hielp. Een hoge bal kwam volledig verkeerd op de voet van Pantelis Hatzidiakos terecht, die mazzel had dat de bal op de lat achter doelman Peter Vindahl plofte. 

In de slotfase bleek AZ vooral zichzelf in de weg te zitten. Jablonec leek moegestreden en kon niet echt meer een vuist maken, maar kon nog een aantal keer aan counteren denken omdat AZ veel te gretig op zoek ging naar de bevrijdende tweede treffer. Bij de Alkmaarders kwam verdediger Sam Beukema in de slotfase in het veld als vervanger van doelpuntenmaker Gudmundsson. Met Beukema achterin als extra slot op de deur hielden de Alkmaarders stand, waardoor de eerste driepunter in de Conference League een feit is. Door het gelijkspel tussen Cluj en Randers (1-1) staat AZ eerste in de poule.

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Peter Vindahl 6.5; Yukinari Sugawara 8, Pantelis Hatzidiakos 6, Bruno Martins Indi 6, Owen Wijndal 6.5 (78. Aslak Witry -); Fredrik Midtsjø 6,5, Jordy Clasie 6, Dani de Wit 6; Albert Gudmundsson 6.5 (85. Sam Beukema -), Vangelis Pavlidis 5.5 (66. Zakaria Aboukhlal 5.5), Jesper Karlsson 6.

Man of the match: Yukinari Sugawara

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen