Agenten gewond bij ongeregeldheden fans PSV en Sturm Graz

30 september 2021, 12:45

De supporters van PSV en Sturm Graz hebben zich woensdagavond niet bepaald van hun beste kant laten zien. In de binnenstad van Graz werd een kroeg bestormd door een groep Oostenrijkse fans. Daarop ontstond een handgemeen met PSV-supporters, die aanwezig waren in het betreffende café.

Volgens het Eindhovens Dagblad werd de Ierse pub Molly Malone bestormd door aanhangers van Sturm Graz. Vervolgens werd het café gebarricadeerd en konden de PSV'ers niet meer naar buiten. Na een kort handgemeen kozen de Oostenrijkers het hazenpad, maar toen was het kwaad al geschied. Ook andere horeca-gelegenheden hadden behoorlijk lastig van de ongeregeldheden.

Voor drie fans van PSV en een supporter van Sturm Graz kan het voorval een verveldn staartje krijgen. Zij werden volgens het Oostenrijkse medium Kleine Zeitung namelijk aangehouden. Twee politiemannen raakten gewond en de rest van de avond was er veel politie op de been in het centrum. De betreffende zaak werd later door de brandweer dichtgetimmerd.

Sturm Graz en PSV treffen elkaar vanavond (18.45 uur) in het Stadion Graz-Liebenau. De wedstrijd wordt afgewerkt in groep B van de Europa League. De Eindhovenaren speelden hun eerste wedstrijd gelijk tegen Real Sociedad (2-2), terwijl de Oostenrijkers op bezoek bij AS Monaco een minimale nederlaag (1-0) leden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen