Juve verslaat Chelsea; dubieus gelijkspel Van Bommel

29 september 2021, 23:23   Bijgewerkt: 30 september 2021, 08:46

Het was woensdag weer een bomvolle Champions League-avond, waarin meer dan genoeg gebeurde. In een heerlijk affiche tussen Juventus en Chelsea trokken de Italianen aan het langste eind, terwijl Mark van Bommel met VfL Wolfsburg wel heel dubieus puntverlies leed. 

Juventus - Chelsea 1-0

Regerend Champions League-winnaar Chelsea ging in misschien wel hét affiche van de avond op bezoek bij Juventus. De wedstrijd leverde echter nog niet direct het spektakel op dat misschien wel verwacht kon worden en na 45 minuten was de stand dan ook nog 0-0. In de rust leek Massimiliano Allegri zijn ploeg wakker te hebben geschud, want in de tweede helft was het al na elf seconden raak. Na een lange bal van Matthijs de Ligt werd de bal doorgekopt naar Federico Bernardeschi, die na een fraaie beweging Federico Chiesa wist te bereiken. Met een verwoestend schot in de kruising zorgde hij voor de enige treffer van de wedstrijd. 

VfL Wolfsburg - Sevilla 1-1

Mark van Bommel behaalde na een uitstekende seizoensstart met VfL Wolfsburg de afgelopen weken wat mindere resultaten en kon een overwinning op Sevilla daarom goed gebruiken. Het waren de Spanjaarden die voor rust het initiatief namen, maar daarin niet tot scoren kwamen. De tweede helft was pas drie minuten bezig toen Wolfsburg dat aan de andere kant wel lukte. Invaller Karim Rekik kon niet voorkomen dat landgenoot Wout Weghorst zijn hoofd tegen een voorzet aan kreeg. Via een been belandde deze bij Renato Steffen, die de ploeg van Van Bommel daarmee op voorsprong kon zetten.

De voorsprong had kunnen worden vergroot, maar Weghorst slaagde er bij zijn grootste kans een kwartier voor tijd niet in om doelman Bono te passeren. Het bleek de aanzet voor een heel pijnlijke slotfase voor Van Bommel en zijn mannen, want niet veel later ging de bal aan de andere kant op de stip. De beslissing van VAR Kevin Blom was heel dubieus - Guilavogui leek niet meer te doen dan de bal weg te schieten - maar zou wel de gelijkmaker van Ivan Rakitic betekenen. Zo boekte Van Bommel opnieuw geen overwinning, al zal over de manier waarop het laatste woord nog niet zijn gezegd.

RB Salzburg - Lille 2-1

In de groep van Van Bommel maakt RB Salzburg tot dusver een bizarre Champions League-campagne door. De ploeg kreeg tegen Sevilla namelijk al liefst drie penalty's - waarvan er toen slechts één benut werd - en mocht ook tegen Lille weer twee keer aanleggen. In de eerste helft was Sven Botman met een tackle de schuldige en na rust mocht Salzburg na een handsbal van Burak Yilmaz opnieuw van elf meter aanleggen. De negentienjarige Karim Adeyemi miste nog in Sevilla, maar schoot nu wel twee keer feilloos raak.

Lille bracht de eindstand overigens nog wel op 2-1. Het doelpunt kwam op naam van Yilmaz, maar was vooral te wijten aan een enorme blunder van doelman Philipp Köhn. Hij kon de vrije trap van de Turk makkelijk opvangen, maar liet deze door zijn handen glippen. Problemen leverde het zijn ploeg niet meer op, want een Franse gelijkmaker bleef in het laatste halfuur van de wedstrijd uit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen