Fenomeen Ronaldo helpt United in recordduel aan revanche

29 september 2021, 23:06

Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond een absolute hoofdrol opgeëist. De spotlights waren al op de Portugees gericht omdat hij zijn 178e Champions League-duel speelde, een aantal dat nog geen enkele speler behaalde, maar daar liet hij het niet bij. In de absolute slotfase maakte Ronaldo het feest compleet door tegen Villarreal de beslissende 2-1 binnen te schieten. 

Met Ronaldo in de basis had United tegen Villarreal twee zaken recht te zetten. Ten eerste was dat de valse start in de vorige speelronde, waar United een pijnlijke 2-1 nederlaag leed bij het Zwitserse Young Boys. Bovendien had het ook met Villarreal zelf nog een appeltje te schillen na de Europa League-finale van vorig seizoen. Na een strafschoppenserie waarin liefst 21 penalty's werden genomen, gingen de Spanjaarden er toen met de prijs vandoor.

Het scoreverloop was vanavond eveneens een herhaling van die editie. Weliswaar iets later dan toen kwam Villarreal wederom op voorsprong. De assist kwam daarbij op naam van de Nederlandse uitblinker bij de club: Arnaut Danjuma - die tijdens het duel naar verluidt in de gaten werd gehouden door scouts van Liverpool - gaf de bal voor aan Paco Alcacer. Zo kon de Spanjaard een kleine tien minuten na rust de openingstreffer binnenglijden.

Net als in mei kwam United ook dit keer op gelijke hoogte. Dat gebeurde nog niet via Ronaldo - de Portugees speelde op dat moment nog bepaald geen geweldige wedstrijd - maar via linksback Alex Telles. Hij nam een voorzet van Bruno Fernandes op geweldige wijze in één keer op de wreef en schoot in de verre hoek binnen: 1-1. 

Pas in de absolute slotfase zou Ronaldo wel zijn hoofdrol opeisen. Hij ging een combinatie aan met Jesse Lingard, leek zich vervolgens in een kansloze positie te bevinden, maar schoot vanuit de moeilijke hoek toch raak. In de vijfde minuut van de blessuretijd hielp hij United daarmee aan een 2-1 zege. Niet alleen revanche voor de verloren Europa League-finale, maar ook de eerste drie belangrijke punten na de blamage tegen Young Boys.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen