Koeman moet serieus vrezen na nieuwe tik in Champions League

29 september 2021, 22:58

FC Barcelona heeft ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren. Na de 0-3 nederlaag tegen Bayern München werd er woensdagavond met dezelfde cijfers verloren van BenficaRonald Koeman, die al langere tijd onder enorme druk staat, lijkt na de nederlaag in Portugal serieus te moeten vrezen voor zijn baan.

Koeman koos er tegen Benfica voor om Barça in een 5-3-2-systeem te laten spelen. Marc-André ter Stegen stond onder de lat, Ronald Araujo, Gerard Piqué, Eric García stond vormden de driemansdefensie, terwijl Sergio Roberto en Sergiño Dest de taak hadden om de flanken te bestrijken. Frenkie de Jong, afgelopen weekend tegen Levante (3-0 winst) nog geschorst, keerde terug in de basis. Hij speelde op het middenveld met Sergio Busquets en Pedri. Luuk de Jong en Memphis Depay maakten voorin de dienst uit.

Alle goede intenties te spijt, moest Barça al vroeg in de wedstrijd in de achtervolging. Darwin Núñez dook na twee minuten het strafschopgebied in, schudde Eric García eenvoudig van zich af en verraste Ter Stegen in de korte hoek. Ondanks de vroege tegenvaller leek Barça niet van slag te raken door de 1-0 achterstand. Met verzorgd veldspel kregen de bezoekers na tien minuten een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Luuk de Jong slaagde er echter niet in om, op aangeven van Frenkie de Jong, de bal in het lege doel te werken.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleef de gelijkmaker uit, die Barcelona op basis van de veld- en kansverhoudingen wel verdiende. Na rust lukte het de ploeg van Koeman niet om de rust te bewaren. Aanvankelijk werd Barça nog gespaard, toen Benfica na veel te vroeg uitkomen van Ter Stegen de paal raakte., Halverwege de tweede helft was het wel raak: João Mário schoot eerst nog tegen de Duitse doelman aan, in de rebound prikte Rafa Silva wel raak.

Daarmee was het verzet van Barça gebroken. Het werd in de slotfase allemaal nog veel pijnlijker voor de Catalanen. Eerst maakte Benfica vanaf de strafschopstip de 3-0 na een handsbal van Dest. Vlak voor tijd werd García met een tweede gele kaart van het veld gestuurd, waardoor Barça de wedstrijd met tien man eindigde. Zo is Barcelona na twee wedstrijden nog puntloos in de Champions League en worden de komende twee wedstrijden tegen Dinamo Kiev cruciaal met het oog op overwintering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen