Van der Vaart ziet dissonant bij Barça: "Het is ongekend"

29 september 2021, 22:09

Rafael van der Vaart is geen fan van Eric García. Volgens de voormalig middenvelder liet de twintigjarige centrumverdediger van FC Barcelona zich wel heel makkelijk in luren leggen bij de vroege 1-0 van Benfica. Darwin Núñez omspeelde García na twee minuten in het strafschopgebied en schoot vervolgens raak in de korte hoek.

"Die Eric García… Het is in Spanje een beetje gebruikelijk om Spaanse jongens te halen. Dat vinden ze mooi, ik weet niet wat het is. Maar het is heel matig. Eigenlijk moet je hem (Núñez, red.) naar de buitenkant dwingen. Het is bijna telefoneren wat hij doet: ik doe nu een schaar en dan ga ik naar binnen. En nóg is hij te laat. Het is eigenlijk ongekend", aldus Van der Vaart bij Ziggo Sport.

García vertrok afgelopen zomer bij Manchester City, waar hij het oogappeltje was van Pep Guardiola. "Ik snap daar helemaal niks van. Ik heb het nog niet gezien, maar misschien vergis ik me. Dit zit er niet heel best uit", aldus Van der Vaart, die Luuk de Jong een enorme kans op de gelijkmaker om zeep zag helpen. "Je denkt: wat doet hij nou, hoe kan hij hem missen? Maar je ziet in de herhaling die sliding, daar houd je nooit rekening mee. Precies op het juiste moment maatje 47 ertegen en hij heeft hem."

Frenkie de Jong speelde een sterke eerste helft, vindt Van der Vaart. "Hij speelt heel veel naar voren. De intentie is er. Hij komt veel in de zestien. Eigenlijk is hij gevaarlijkste man bij Barcelona."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen