Bonucci onthult: gemakzucht bij Juve door aanwezigheid Ronaldo

29 september 2021, 22:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In drie jaar tijd is de komst van Cristiano Ronaldo naar Juventus nooit geworden wat men er in Turijn van had gehoopt. Drie keer werd De Oude Dame vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League en in het laatste seizoen eindigde de ploeg in de Serie A zelfs op een teleurstellende vierde plaats. Een maand na Ronaldo's vertrek kwam Leonardo Bonucci met een bijzondere verklaring voor de tegenvallende resultaten.

In een uitgebreid interview met The Athletic gaf Bonucci namelijk aan dat de ploeg door de komst van Ronaldo gemakzuchtiger was geworden. "Ronaldo's aanwezigheid had een grote invloed op ons", erkende hij. "Alleen al het trainen met hem gaf iets extra's, maar onbewust begonnen spelers ook te denken dat alleen zijn aanwezigheid al genoeg was om wedstrijden te winnen." 

De gevolgen daarvan waren duidelijk merkbaar, zo stelde de Italiaan. "We begonnen tekort te schieten in ons dagelijks werk. De opoffering, de wil om elke dag weer voor je ploeggenoten klaar te staan... Ik denk dat dat de afgelopen jaren terug te zien was"

Bonucci zag Juventus onvoldoende als team opereren. "Misschien leefde het idee dat als we de bal maar bij Ronaldo inleverden, hij de wedstrijd wel voor ons zou winnen. Maar Ronaldo had het team net zo hard nodig als dat wij hem nodig hadden. Die wisselwerking moest er zijn, want het is het team dat een individuele speler beter maakt. Zelfs als dat individu de beste speler op aarde is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen