Mwene benoemt 'het probleem' van PSV de laatste wedstrijden

29 september 2021, 21:50

Phillipp Mwene hoopt donderdagavond tijdens de Europa League-ontmoeting tussen Sturm Graz en PSV het ongelijk van Franco Foda te bewijzen. De bondscoach van de nationale ploeg van Oostenrijk heeft de rechtervleugelverdediger niet opgenomen in zijn selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden.

En dat terwijl Mwene in de voorbije interlandperiode nog zijn interlanddebuut maakte. In de met 5-2 verloren uitwedstrijd tegen Israël deed hij negentig minuten mee. Op een tweede kans moet Mwene voorlopig wachten. "Dat is de beslissing van de bondscoach, voor mij is de wedstrijd tegen Sturm Graz een goede mogelijkheid om te laten zien dat ik wél bij de nationale ploeg hoor", vertelt de 27-jarige tegenover het Eindhovens Dagblad.

Voor Mwene is de wedstrijd in Oostenrijk speciaal. De familie van zijn moeders kant woont namelijk dicht in de buurt van Graz. "Het motiveert me alleen maar dat zij voor mij op de tribune zitten", aldus de vleugelverdediger, die deze zomer overkwam van FSV Mainz 05. "De eerste paar maanden hier zijn echt goed voor mij. Ik speel in Europa en heb de Super Cup gewonnen. Mede daardoor heb ik mijn debuut gemaakt in de nationale ploeg, PSV en ik hebben grote ambities."

Komende donderdag hoopt Mwene zich met PSV te revancheren voor de 2-1 nederlaag tegen Willem II van afgelopen weekend. "Zij scoren twee keer uit niets, wij één keer uit twintig kansen. We maken dit seizoen vooral veel mooie goals, we moeten leren om ook simpele goals te maken. Dat is in mijn ogen het probleem van de laatste wedstrijden, daar hebben we het deze week goed over gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen