Atalanta wint wél van stuntploeg en grijpt koppositie

29 september 2021, 20:39

Atalanta is na vanavond in ieder geval gedeeld koploper in groep F. Met Marten de Roon als basisspeler en een korte invalbeurt voor Teun Koopmeiners won de ploeg in eigen huis met 1-0 van het Zwitserse Young Boys. Het uitvallen van Robin Gosens was voor de ploeg uit Bergamo wel een grote smet op een verder succesvolle avond.

De wedstrijd tussen Manchester United en Villarreal later vanavond - een herhaling van de Europa League-finale van vorig seizoen - is in groep F het mooiste affiche van deze woensdag. Voor dat duel kon Atalanta de druk echter nog wat verder opvoeren. Dan moest het wel zien te winnen van Young Boys, dat in de openingswedstrijd nog stuntte door met 2-1 van Manchester United te winnen. De Zwitsers golden vooraf als zwakke broeder in de groep, maar maakten het ook Atalanta niet makkelijk.

In de eerste twintig minuten van het duel kregen de Italianen al twee tikken te verwerken. De eerste was het uitvallen van Robin Gosens, die al na tien minuten in tranen het veld moest verlaten. Het leek op een ernstige knieblessure en het is maar de vraag of de Duitsers snel weer op het veld zal staan. Zijn vervanger, EK-uitblinker Joakim Maehle, leek kort na zijn invalbeurt getuige van de 1-0 voor zijn ploeg, maar zag de eigen goal van Sandro Lauper afgekeurd worden. Er was buitenspel aan vooraf gegaan.

Hoewel Atalanta de betere ploeg was, duurde het zo tot de 68e minuut voor de Italianen wél op voorsprong konden komen. Het was Matteo Pessina die voor grote opluchting zorgde toen hij op aangeven van Duvan Zapata van dichtbij binnen kon tikken. Eindelijk was de Zwitserse defensie verslagen en wat restte was de overwinning over de streep trekken. Zonder dat de score daarbij verder opliep zou dat uiteindelijk ook lukken. Zo staat Atalanta na twee wedstrijden op vier punten, een aantal dat alleen door Villarreal kan worden geëvenaard wanneer die ploeg vanavond wint bij Manchester United.

Andere uitslag: Zenit Sint-Petersburg - Malmö FF 4-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen