Blunder KNVB: Huntelaar speelde illegaal in kelderklasse

29 september 2021, 20:33

Klaas-Jan Huntelaar maakte afgelopen zondag in de kelderklasse zijn rentree op het voetbalveld, maar eigenlijk had hij helemaal niet in actie mogen komen. De KNVB steekt de hand in eigen boezem.

Dat Huntelaar toch in actie kon komen namens het zesde team van HC'03 tegen het tiende elftal van Concordia Wehl, heeft volgens de KNVB te maken met een fout in de computersystemen. 'Helaas hebben we moeten constateren dat er in de ICT-systemen iets niet helemaal goed is gegaan. Dit gaan we uiteraard snel oplossen', laat de bond in een reactie weten aan De Gelderlander.

Noch Huntelaar, noch HC'03 valt volgens de KNVB iets te verwijten. De speler en club hangt derhalve geen straf boven het hoofd. 'In dit geval zijn er door Klaas-Jan en zijn club geen regels overtreden, zij mochten afgaan op wat het systeem hen aangaf', aldus een woordvoerder van de KNVB.

Huntelaar was afgelopen weekend niet trefzeker bij zijn debuut in de zevende reserveklasse. "Klaas-Jan moet nog aan ons baltempo wennen. Hij is al 38 hè", grapte trainer André Nijman bij Omroep Gelderland. "Klaas-Jan is niet bij ons gekomen om topscorer te worden. Hij wil gewoon lekker voetballen met wat vrienden en familie. Hij legt de ballen liever klaar voor de andere spelers. Ik hoop vooral voor hem dat hij bij ons nog een paar jaar met plezier kan voetballen en dat hij ook een leuke derde helft heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen